Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), το TV5MONDE επιβεβαιώνει εκ νέου τη δέσμευσή του προς τον σκοπό αυτό. Παρουσιάζει μία επιλογή απελευθερωμένων και θαρραλέων γυναικών που αποτελούν πηγή έμπνευσης και προτείνει ένα πρόγραμμα που αποκρυπτογραφεί τους αγώνες τους, σπάει τα ταμπού και αναδεικνύει τα χαρίσματά τους.

Harcelée

Κινηματογράφος
Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 19:30

Η παγίδα της σεξουαλικής παρενόχλησης στη δουλειά. Η Καρίν μόλις προσλήφθηκε στη νέα της δουλειά. Καλοκάγαθος στην αρχή ο εργοδότης της αποδεικνύεται χειραγωγός σιγά σιγά, καταλαμβάνοντας την επαγγελματικής της ζωή, την οικογενειακή της ιδιωτικότητα και σύντομα και την ακεραιότητα του σώματός της.

Haut les filles

Ντοκιμαντέρ
Κυριακή 7 Μαρτίου στις 22:00

Επιστροφή σε εξήντα χρόνια γαλλικής ροκ γένους θηλυκού. Vanessa Paradis, Fran?oise Hardy, Brigitte Fontaine, Charlotte Gainsbourg… η ταινία αυτή δίνει το λόγο σε δέκα εμβληματικές Γαλλίδες ροκ καλλιτέχνιδες από τη δεκαετία του ’60 έως σήμερα.

Femmes des francos

Ντοκιμαντέρ
Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 13:30

Συνάντηση με αφοσιωμένες καλλιτέχνιδες. Συνειδητοποιώντας τη θέση των γυναικών, τη θηλυκότητα, τον φεμινισμό… βυθιζόμαστε στον κόσμο των Francofolies de la Rochelle, παρέα με τις V?ronique Sanson, Jane Birkin, Charlotte Gainsbourg… Καθώς και με εκείνες που ενεργούν αθόρυβα.

Au bonheur des dames

Ντοκιμαντέρ
Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 22:00

Σκιαγράφηση θαρραλέων γυναικών. Είναι μεταξύ 20 και 65 ετών και εργάζονται ως καθαρίστριες. Χωρίς περιστροφές, μιλούν για τους λόγους της επιλογής τους, την αγωνία της πρώτης φοράς, την έλλειψη αναγνώρισης, την εργασιακή αβεβαιότητα…

TV5MONDE PLUS

Αποκλειστικά στην εφαρμογή και στο tv5mondeplus.com. Ακόμη περισσότερα θεματικά προγράμματα, κατά παραγγελία και 100% δωρεάν.

La vie sur Venus

Η ζωή μίας λαμπρής φοιτήτριας, επιτυχημένης blogger κατά τον ελεύθερό της χρόνο.

Des Filles et des Regles

Για να ενημερωθούν τα κορίτσια, να εμπλακούν τα αγόρια και να ταρακουνηθεί η κοινωνία.

Feminicides

Ειδικό αφιέρωμα υπέρ του αγώνα κατά της βίας σε γυναίκες. (Διαθέσιμο από τις 3 Μαρτίου)

Pays

Αλληλένδετα πεπρωμένα τριών γυναικών εξουσίας στην πολιτική αρένα.

Μαθαίνοντας γαλλικά από το TV5MONDE

Δωρεάν ασκήσεις για να μάθετε γαλλικά αναφορικά με το θέμα των δικαιωμάτων της γυναίκας. Από εδώ!