Η gallery Thalatta.art παρουσιάζει την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης Turning Points η οποία θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, από τις 18:00 έως τις 21:00 και θα διαρκέσει έως και τις 13 Ιανουαρίου 2024. Το κοινό έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με εικαστικές δημιουργίες αποφοίτων Καλών Τεχνών, σε ένα φουτουριστικό σαλόν, στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας.

Ανάμεσα σε αστικά, φυσικά και συμπαντικά τοπία, ανάμεσα σε σκέψεις, ιδέες και προβληματισμούς, ο κάθε θεατής έχει την ευκαιρία να αναζητήσει το δικό του προσωπικό σημείο καμπής, το έναυσμα για εσωτερική επανεκκίνηση. Μέσα από πολύχρωμες πινελιές, έντονες χειρονομιακές απεικονίσεις, αφηγηματικά κολάζ και περιγραφικές συνθέσεις, δέκα καλλιτέχνες, μοιράζονται τις ανησυχίες τους και δημιουργούν πολλά μικρά και διαφορετικά, πολύ προσωπικά, σημεία καμπής, περιμένοντας το κοινό να επικοινωνήσει, να αλληλεπιδράσει, να ονειρευτεί. Χτίζοντας το έδαφος για αλλαγή και δίνοντας ευκαιρία για μια καινούργια αρχή, η δημιουργική διαδικασία μας υπενθυμίζει πάντα την ανάγκη να καλλιεργούμε το πνεύμα μας, να οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο.

Σε μία παγκόσμια συγκυρία η οποία παραμένει ρευστή και αβέβαιη, υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά στο πλευρό των αισιόδοξων, των οραματιστών, των ανθρώπων που προάγουν τον πολιτισμό, τα γράμματα, τις τέχνες και τις επιστήμες. Αυτός είναι και ο λόγος που η Thalatta.art επιλέγει να δωρίσει το 5% των εσόδων από την Χριστουγεννιάτικη έκθεση στη SciCo, μη κυβερνητική οργάνωση η οποία στοχεύει στην επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών δράσεων, προκειμένου να υποστηρίξει την έκθεση εικαστικών που λαμβάνει κάθε χρόνο χώρα στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης Athens Science Festival.

Στην έκθεση “Turning Points” συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Μαρία Ανδρέου, Θωμάς Γαλάτος, Παναγιώτης  Γκρίτζος, Δημήτρης Κόκορης, Γιώργος Νάθενας, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Σοφία Παπαδοπούλου, Γιώργος Πουλής, Χριστίνα – Σύλβια Σημαντήρα, Στάθης Φώτης

Κεντρική φωτογραφία θέματος: George Nathenas, Small Break,2023,Marker on paper,21x29cm (λεπτομέρεια έργου)