Με αφορμή το βιβλίο της Βίκης Κοσμοπούλου, “ΤΟ ΤΣΟΦΛΙ, δώδεκα ζεύγη πεζών”, 12 καλλιτέχνες εμπνέονται από τα κείμενα του βιβλίου και παρουσιάζουν τα έργα τους στην γκαλερί του Black Duck.

Επιμέλεια έκθεσης: Δήμητρα Αποστόλου

Λίγα λόγια για ΤΟ ΤΣΟΦΛΙ, δώδεκα ζεύγη πεζών (Εκδόσεις Κέδρος)

Είκοσι τέσσερα πεζά. Δώδεκα ζεύγη σε διάλογο για την ανάγκη όσων βρίσκονται στο τσόφλι να επιστρέφουν στον χρόνο· να νιώσουν ασφάλεια, να διορθώσουν λάθη, να λυτρωθούν, να γιατρευτούν, να ερωτευτούν ξανά, να αλωθούν, να βρουν σημείο αναφοράς, την έμπνευση αλλά και την πρώτη σκέψη. H κόρη και ο γαμπρός της Βενετίας, ο Βίκτορας κι ένας μοναχός, ο Παύλος Αναγνώστου και κάποιος ταξιδιώτης, η Ρενάτα Σκαρλάτου και η Άννα, τρεις συγγραφείς, ο Ξενοφών κι ένας «καμικάζι», η Δέσποινα κι ένα ζευγάρι, ο Άγγελος Ασλάνογλου και η Vicenta, ο Λάζαρος και μια ξενιτεμένη, μια «σταχτοπούτα» και η Μαρτίριο Άλμπα, όλοι ζητούν επανεκκίνηση. Κάτι αλλιώτικο όμως συμβαίνει με την Αντιγόνη και την Εύα. Πάντως ο Χρόνος δίνει σε όλους μια υπόσχεση.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες

Ζάννα Αρτέμη, Απόστολος Γιαγιάννος, Κλέμη Διαμαντοπούλου, Όλγα Λαθύρη, Ιωάννα Μιχοπούλου, Άγγελος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παππούς, Αικατερίνη Πουλιάση, Κατερίνα Σταυρίδου, Ελίνα Τσινγκίρογλου, Γιάννης Τσούχλος, Καίτη Χόρτη και η συγγραφέας του βιβλίου Βίκη Κοσμοπούλου


Κεντρική Φωτογραφία άρθρου: Όλγα Λαθύρη – Η ζωή μας θέατρο (Λεπτομέρεια)