Οι νέοι σταθμοί του μετρό, με την ιδιαίτερα προσεγμένη αισθητική τους, προκαλούν θετική εντύπωση στους επισκέπτες και τις επισκέπτριες τους, καθώς οι 13 σταθμοί διαθέτουν ρευστές μορφές και μοτίβα συνδυάζοντας την τοπική παράδοση της ύφανσης από μετάξι, καθώς και τη χλωρίδα και την πανίδα που συναντάει κανείς στα γύρω πάρκα της πρωτεύουσας.

Η αυτοματοποιημένη γραμμή 22 χιλιομέτρων βρίσκεται υπό κατασκευή από το 2016 και αποτελεί επέκταση του υπάρχοντος συστήματος μεταφορών του μετρό στην πόλη Τσενγκτού.

Line 9, ονομάζεται η νέα γραμμή με τους 13 σταθμούς του μετρό η οποία καλύπτει μια μεγάλη διαδρομή διασχίζοντας τα νοτιοανατολικά και τα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της επαρχίας Sichuan και είναι η πρώτη γραμμή μετρό χωρίς οδηγούς στα δυτικά της Κίνας. Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5G είναι το μέσο που πλέον τα τραίνα του Chengdu θα επικοινωνούν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές Jiang & Associates Design της Shenzhen σε συνεργασία με το στούντιο Sepanta Design, ο στόχος του έργου ήταν να δημιουργήσουν χώρους που θα «άλλαζαν εντελώς τις προσδοκίες και τα Standard των ανθρώπων» για το πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν οι σταθμοί του μετρό.

“Οι σταθμοί Chengdu του μετρό δεν πρόκειται να είναι απλώς σημεία διέλευσης”, δήλωσε ο Reza Esmaeeli, ιδρυτής του Διευθυντή Σχεδιασμού της Sepanta στο Chetwoods Architects. “Θα είναι αξέχαστες διαδρομές που προσφέρουν στους επιβάτες τους μια καλλιτεχνική και φουτουριστική έκφραση της δικής τους κουλτούρας.”

Με πληροφορίες από  Dezeen | Φωτογραφίες από chapachencheng.tuchong.com