Το βιβλίο του Γιώργου Λαμπράκου, Τσαρλς Μπουκόβσκι, ο κυνικός Κυνικός είναι ένα πλήρες γεύμα τουλάχιστον τριών πιάτων: μια εισαγωγή στη βιοσοφία των αρχαίων Κυνικών, μια επισκόπηση των ποικίλων και συχνά αντιφατικών σημασιών που έχει λάβει ο κυνισμός στη νεωτερική και σύγχρονη εποχή, καθώς επίσης μια καινοφανής ανάγνωση του έργου και της ζωής του Μπουκόβσκι ως Διογένη της εποχής μας. Μέχρι το απολαυστικό επιδόρπιο θα έχει φανερωθεί πώς αυτός ο σύγχρονος κλασικός έγινε από σκύλος… γάτα.

Ένα πολύπλευρο λογοτεχνικό δοκίμιο, μοναδικό στο είδος του, που καταγράφει τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις δύο δίδυμων όρων συνδέοντας την αρχαία Ελλάδα και την αμερικανική λογοτεχνία με χιούμορ και επινοητικότητα. Η εργοβιογραφία ενός δημοφιλούς συγγραφέα του περιθωρίου, το καρδιογράφημα ενός σκύλου από την κόλαση. Ένα βιβλίο που αποδίδει στον Μπουκόβσκι μια εντυπωσιακά οικεία κι όμως άγνωστη πλευρά του.

Ο συγγραφέας

Ο Γιώργος Λαμπράκος γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, φιλοσοφία των επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετάφραση από την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα στο ΕΚΕΜΕΛ. Έχει δημοσιεύσει το πεζογράφημα “Αναμνήσεις από το ρετιρέ” (Γαβριηλίδης, 2009) και το θεατρικό έργο “Αγνοούμενος” (Γαβριηλίδης, 2010), που παίχτηκε την ίδια χρονιά στο θέατρο Φούρνος. Επίσης, έχει δημοσιεύσει ποιήματα, αφηγήματα και δοκίμια σε έντυπα και δικτυακά περιοδικά (“Acidart”, “Κοντέινερ”, “Μανδραγόρας”, “Νησίδες”, “Ποιητική”, “Τεφλόν”) και εφημερίδες (“Αξία”). Εργάζεται ως επαγγελματίας μεταφραστής, οι δε μεταφράσεις του περιλαμβάνουν έργα λογοτεχνίας, θεωρίας λογοτεχνίας, ψυχανάλυσης, ιστορίας τέχνης, φιλοσοφίας, πολιτικών επιστημών και βιογραφίες. Τον Δεκέμβριο του 2011 έλαβε μέρος στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών που διοργάνωσε το ΕΚΕΒΙ, μετά από πρόταση του περιοδικού “Νησίδες”.

Το προσωπικό του blog είναι: http://lamprakos.wordpress.com.