Τέσσερις από τους πλέον ξεχωριστούς μουσικούς που ανέδειξε η τζαζ στην χώρα μας και διαπρέπουν παντού, σε μία σπάνια και πρωτότυπη μουσική συνεύρεση! Ένα μοναδικό και σπάνιο live, που έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στο Half Note Jazz Club την Τρίτη 1η Μαρτίου στις 09.00μμ. Πρωταγωνιστές αυτού του all star κουαρτέτου, είναι ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Τσάκας, ο βιμπραφωνίστας Χρήστος Ραφαηλίδης, ο μπασίστας Πέτρος Κλαμπάνης κι ο ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος – Κτιστάκης. Το νέο και ιδιαίτερο αυτό κουαρτέτο μπορείς εύκολα να το αποκαλέσεις supergroup αφού αποτελείται από μουσικούς με έντονη παρουσία στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, με ποικίλες μουσικές προσλαμβάνουσες και πολυσυλλεκτικό ήχο.

Στη σπάνια αυτή και δημιουργική τους συνύπαρξη επί σκηνής, θα εξερευνήσουν αρμονίες και ρυθμούς και θα μας διηγηθούν μια μουσική ιστορία που ξεφεύγει από τα κλισέ της τζαζ, παρουσιάζοντας νέες συνθέσεις τους, προσαρμοσμένες στον ιδιαίτερο ήχο του γκρουπ, καθώς και αγαπημένα αλλά όχι συνηθισμένα κομμάτια, δημιουργώντας πάντα με τα διαφορετικά ηχοχρώματα, τοπία γεμάτα εκπλήξεις. Αναμένουμε με ανυπομονησία…

Δημήτρης Τσάκας – σαξόφωνο
Χρήστος Ραφαϊλίδης – βιμπράφωνο
Πέτρος Κλαμπάνης – κοντραμπάσο
Αλέξανδρος Δράκος– Κτιστάκης ντραμς

Βιογραφικά

Ο Χρήστος Ραφαηλίδης, βιμπραφωνίστας και συνθέτης που ζει κι εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Νέα Υόρκη. Ανάμεσα στα άλλα έχει πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων στην Αμερική με την ορχήστρα ‘Epitaph’ του Charles Mingus, με συμμετοχή του μπασίστα Christian McBride υπό τον μαέστρο Gunther Schuller. Έχει παίξει επίσης με την ορχήστρα Jazz At Lincoln Center και τον Wynton Marsalis στο Lincoln Center στη Νέα Υόρκη. Συνεργάστηκε ακόμη με τον Ravi Coltrane, Donny McCaslin, Randy Brecker κα.

Ο Δημήτρης Τσάκας είναι σαξοφωνίστας, συνθέτης και παραγωγός κι από τους σημαντικότερους μουσικούς της Ελληνικής τζαζ σκηνής. Έχει συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου σαν σολίστας στο “Blade Runner anniversary album”. Έχει συνεργαστεί επίσης με ορχήστρες όπως η ΚΟΑ και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με την οποία και παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το “Charlie Parker with strings” αλλά και ηγείται πολλών μουσικών σχημάτων.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης είναι μπασίστας, συνθέτης, παραγωγός και καθηγητής μουσικής. Ο “Bass Ace” όπως τον αποκάλεσε το περιοδικό Bass Player! Έχει παίξει στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου( Carnegie Hall, Lincoln Center, Kennedy Center κ.α), έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της τζαζ σκηνής, όπως οι Greg Osby, Gilad Hekselman, Snarky Puppy, Antonio Sanchez κα. κι έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ του κόσμου όπως North Sea Jazz Festival (Ολλανδία), XJazz (Γερμανία) κα.

Ο Αλέξανδρος Δράκος -Κτιστάκης είναι από τους σημαντικότερους Έλληνες ντράμερ κι εκφραστής της τζαζ σκηνής στην Ελλάδα, σπουδαίος ενορχηστρωτής, συνθέτης και καθηγητής μουσικής. Ως ντράμερ έχει συνεργαστεί με πλήθος τζαζ, λάτιν τζαζ, φανκ και φιούζιον-τζαζ καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο. Επίσης επιμελείται και παρουσιάζει τη σειρά μουσικών εκπομπών- συναυλιών Light House Sessions (ΚΠΙΣΝ) καθώς και την εκπομπή «Μουσικοί Διάλογοι» στην Τηλεόραση της Βουλής.