Το γιγαντιαίο baby balloon, το οποίο απεικονίζει τον πρώην ακροδεξιό πρόεδρο των Η.Π.Α, Donald Trump, έκανε την εμφάνιση του 2 χρόνια πρίν στο Λονδίνο, όταν ο τότε πρόεδρος θα επισκέπτονταν την χώρα. Πλήθος διαδηλωτών, διαδηλωτριών εναντιώθηκαν στην επίσκεψη του προέδρου και με χιούμορ, ευφυΐα, δημιουργικότητα και δυναμισμό έφτιαξαν αυτή την καρικατούρα, ώστε να σατιρίσουν τον Τραμπ.

Το μπαλόνι, από την πρώτη του εμφάνιση και μετά, ήταν πιστό σύμβολο σε όλες τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν. Το Μουσείο του Λονδίνου (Museum of London), θέλησε να αποκτήσει το μπαλόνι των διαμαρτυριών πριν από δύο χρόνια, ώστε να το συμπεριλάβει στην συλλογή του με ευφάνταστα και πολιτικά αντικείμενα, που έχουν κατά καιρούς εμφανιστεί σε διαδηλώσεις.

Trump Baby UK Twitter

Μάλιστα το μουσείο του Λονδίνου, σκέφτεται να παρουσιάσει το αντικείμενο με την ιδιαίτερα νεότερη ιστορική σημασία, στο νέο του παράρτημα στο West Smithfield. Σύμφωνα με τον διευθυντή του μουσείο, το μπαλόνι σηματοδοτεί ένα από τα σημαντικότερα κινήματα των τελευταίων χρόνων που αναπτύχθηκαν στην χώρα, όπως και το Black Lives Matter και τις Σουφραζέτες.

Οι δημιουργοί του μπαλονιού αποφάσισαν να δωρίσουν το αντικείμενο, αλλά κρατάνε ένα μικρό “ομοίωμα”, για να συνεχίσει να υπάρχει σε διαδηλωσεις που έπονται.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: TOLGA AKMEN/AFP