Το 2o [email protected] θα φιλοξενηθεί στο χώρο της OTE Academy, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017, όπου με θέμα τα «Τρισδιάστατα Ταξίδια» θα ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο περιπέτειας και ανακάλυψης.

Στην εκδήλωση παιδιά και ενήλικες αναλαμβάνουν ρόλο ομιλητή με κοινό σημείο αναφοράς την ανταλλαγή ιδεών που αξίζει να διαδοθούν (Ideas Worth Spreading for Kids). Από τους χώρους της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας, της εκπαίδευσης και της τέχνης θα διαδώσουν τις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες, ενώ θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για όλη την οικογένεια με θεματικές ενότητες όπως: Τεχνολογία, Σωματική Έκφραση, Καλλιτεχνική Δημιουργία και πολλές ακόμα εκπλήξεις ειδικά σχεδιασμένες για τα παιδιά.

Στόχος του 2ο [email protected] είναι να δημιουργήσει εργαστήρια για ολόκληρη την οικογένεια που θα ταξιδέψουν τους μικρούς και μεγάλους του φίλους σε πρωτότυπες και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Η οικογένεια θα περάσει ποιοτικό χρόνο μαζί, οι μεγάλοι θα γίνουν και πάλι παιδιά, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα εναρμονιστούν άψογα με το ενήλικο κοινό που θα παρακολουθεί τις TEDx ομιλίες στο αμφιθέατρο.

 

To 2ο [email protected] υπόσχεται μια ξεχωριστή εκδήλωση με: 

 

  • TEDx ομιλίες από παιδιά και ενήλικες. 
  • Ταυτόχρονη προβολή των ομιλιών μέσω ζωντανής μετάδοσης (live streaming).
  • Eργαστήρια δημιουργίας σε συνεργασία με έμπειρους εμψυχωτές και επαγγελματίες. 
  • Κεντρικό φουαγιέ με τους χορηγούς και συνεργάτες που θα λειτουργήσει ως χώρος ξεκούρασης και φαγητού. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:30 – 10:30   Προσέλευση

10:30 – 12:00   Διαδραστικά εργαστήρια για όλη την οικογένεια *

12:00 – 13:00   Διάλειμμα

13:00 – 14:30   Ομιλίες για όλη την οικογένεια

14:30 – 15:30   Διάλειμμα

15:30 – 17:00   Ομιλίες – Διαδραστικά εργαστήρια για τα παιδιά

* Για τους θεατές που δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στα εργαστήρια για όλη την οικογένεια ή δεν θα συνοδεύουν παιδια, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για παράλληλη παρακολούθηση παλιότερων TEDxΚids ομιλιών από όλο τον κόσμο.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ


ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ώρα: 10:30 – 12:00: Τρισδιάστατη εκτύπωση – κι όμως, μπορώ και εγώ! /Συνεργάτης: 3D Hub

ώρα: 10:30 – 12:00: 5 Senses PhotoChallenge /Συνεργάτης: Σχολή Χατζήβεη

ώρα: 10:30 – 12:00: Ενσυνείδηση για γονείς και παιδιά : Ζούμε Μαζί, Συνειδητά στις Μικρές- Μεγάλες Στιγμές μας /Συνεργάτης: Nada Yoga

ώρα: 10:30 – 12:00: Ο γύρος του κόσμου σε 90 λεπτά /Συνεργάτης: ΦΤΕΡΟ, Εργαστήριο Δημιουργικής Έκφρασης

ώρα: 10:30 – 12:00: Μαθαίνοντας προγραμματισμό με τον Χταπόδιο και τον Οδυσσέα /Συνεργάτης: Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Αθηνών

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ώρα: 15:30 – 17:00: HeArt Grooving /Συνεργάτης: The Heart of Grooving

ώρα: 15:30 – 17:00: Ιπτάμενη πόλη /Συνεργάτης: Architecture4kids

* Κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων, θα διεξάγονται δημιουργικά εργαστήρια ανοιχτά προς το κοινό, χωρίς προεγγραφή.

[email protected] LIVE Streaming 2017: https://www.youtube.com/watch?v=GVlXB0cRCMk

Περισσότερες Πληροφορίες για το TED και το TEDx

To TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών (Ideas Worth Spreading). Ξεκίνησε πρίν από 25 περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια και επεκτάθηκε μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα αρχικά του προέρχονται από τις λέξεις Technology, Entertainment, Design (Tεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη) αν και πλέον η ατζέντα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μια ευρύτερη θεματολογία, καθώς παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες ιδέες ανεξάρτητα από τον τομέα εφαρμογής τους. 

 

Το TEDx ακολουθεί τις προδιαγραφές του TED, όπου το «x» δηλώνει την οργάνωση τοπικών και ανεξάρτητων εκδηλώσεων και περιλαμβάνει διαλέξεις, videos και ζωντανές παρουσιάσεις. Tο πρόγραμμα TEDx ξεκίνησε το 2009 και μέσα σε λίγους μήνες προσέλκυσε το διεθνές ενδιαφέρον. Στο πλαίσιο του διοργανώθηκαν περισσότερες από 10.000 εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϋ, το Τόκιο, το Ντουμπάι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ και η Αθήνα.