Τρία δείγματα της σύγχρονης δραματικής γραφής και τρεις μείζονες ευρωπαίους δραματουργούς, τρία έργα που μιλούν για την εποχή μας με τη γλώσσα της εποχής μας, παρουσιάζει σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, η Πειραματική Σκηνή της Τέχνης θέατρο Αμαλία της Θεσσαλονίκης.

Kάθε Τετάρτη στις 9 μ.μ., θα παίζεται το έργο του γάλλου συγγραφέα Ζοέλ Πομμερά Οι έμποροι, σε μετάφραση και  σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη. Ο συγγραφέας έχει γράψει ένα έργο εξαιρετικά επίκαιρο, που  μιλάει για την εργασία και την ανεργία ως κοινωνικό και υπαρξιακό πρόβλημα, για τη μοναξιά και τη φιλία, για τις μεταφυσικές διαφυγές από την καθημερινή πραγματικότητα.
     
Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 9 μ.μ., θα παίζεται το έργο του Μάρτιν Κριμπ Στην εξοχή, σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Γλυκερίας Καλαϊτζή. Ένα βράδυ ο Ρίτσαρντ, γιατρός στο επάγγελμα, φέρνει στο σπίτι τη Ρεβέκα, την οποία –όπως ισχυρίζεται- βρήκε σε κωματώδη κατάσταση στην άκρη του δρόμου… Σ’ αυτό το ψυχολογικό θρίλερ η αλήθεια, όπως λέει ο Κριμπ, συχνά αναδύεται μέσα από το ψέμα και στο έργο λέγονται πολλά ψέματα, προφανώς γιατί η αλήθεια ορισμένες φορές είναι επώδυνη.

Κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 7 μ.μ., θα παίζεται ένα ακόμη έργο που ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Πειραματική Σκηνή της Τέχνης: το Μέρες ολόκληρες, νύχτες ολόκληρες του σύγχρονου γάλλου συγγραφέα Ξαβιέ Ντυρενζέ, σε σκηνοθεσία της Βίκυς Γεωργιάδου. Θέμα του Ντυρενζέ εδώ, όπως και στα περισσότερα έργα του, είναι οι ερωτικές σχέσεις μέσα στην καθημερινότητα, η αναζήτηση και η απώλεια, η συνάντηση και ο χωρισμός, η ελπίδα και η απογοήτευση, οι ανικανοποίητες επιθυμίες.

Παράλληλα, κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί, θα παίζονται τα Σαράντα κλειδιά, παράσταση για θεατές κάθε ηλικίας, βασισμένη σ’ ένα λαϊκό παραμύθι της Σκύρου.