Η Στέγη πηγαίνει στα… στάδια! Συγκεκριμένα, στα γήπεδα μπάσκετ και τα κλειστά γυμναστήρια δήμων και σχολείων της Αθήνας και της περιφέρειας. Η παράσταση της χορογράφου Μέντης Μέγα μυεί τους εφήβους, με τρόπο πρωτότυπο και ανατρεπτικό, στα μεγάλα ερωτήματα της τέχνης, φέρνοντάς την «αντιμέτωπη» με το συναρπαστικό κόσμο του αθλητισμού. Το Τρίπλες και Τριπλέτες αξιοποιεί τη συνθήκη των δημοφιλών reality shows επιβίωσης και επίδειξης ταλέντων, για να την ανατρέψει ολοκληρωτικά και πολύ χιουμοριστικά.

Ξεχάστε τους νικητές και τους ηττημένους, τον οπαδισμό και την εμπορευματοποίηση της δεξιότητας, τα στερεότυπα ομορφιάς και σωματικής ευεξίας. Στην τέχνη, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Εδώ, αντί για τα καλάθια, άλλα πράγματα μετρούν. Ή, όπως έλεγε ένα γκράφιτι, «η ποίηση είναι ένα extreme σπορ».

Συντελεστές:

Χορογραφία & Δραματουργία: Μέντη Μέγα
Σύνθεση μουσικής (σε συνεργασία με τους ερμηνευτές): Χρύσανθος Χριστοδούλου
Βοηθός χορογράφου: Αντώνης Στρούζας
Ενδυματολόγος & Επιμέλεια αντικειμένων: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου

Ερμηνεύουν οι: Νάντη Γώγουλου, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Αλίν Μπατανιάν, Αριάδνη Παπαπαναγιώτου, Χριστίνα Ράινχαρτ, Περικλής Σκορδίλης, Αντώνης Στρούζας, Στέλιος Χατζηκαλέας, Βιβή Χριστοδουλοπούλου

Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής: Delta Pi
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Ευχαριστίες στον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γεώργιο Φελλά και το Δημοτικό Γυμναστήριο Μοσχάτου για την υποστήριξή τους και την ευγενική παραχώρηση του Δημοτικού Γυμναστηρίου για τις πρόβες της παράστασης.

Η παράσταση απευθύνεται σε αθλητικούς συλλόγους και μπορεί να παρουσιαστεί στις εγκαταστάσεις τους κάθε Δευτέρα απόγευμα, ενώ μπορούν να την παρακολουθήσουν και σχολεία της Αττικής και της περιφέρειας που διαθέτουν γήπεδα μπάσκετ ή/και κλειστά γυμναστήρια, κάθε Δευτέρα και Τρίτη πρωινές ώρες.

Απευθύνεται σε: Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Λίγα λόγια για τη Μέντη Μέγα

Η Μέντη Μέγα γεννήθηκε στην Αγγλία το 1978. Είναι απόφοιτη της ΚΣΟΤ (1998), με μεταπτυχιακές σπουδές στο London Contemporary Dance School (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Kent). Συνεργάζεται με καλλιτέχνες από διάφορα πεδία, συμμετέχει στην οργάνωση και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δουλεύει με ανθρώπους με αναπηρίες. Από το 2008, οπότε και ξεκίνησε να χορογραφεί, έχει πραγματοποιήσει τις παραγωγές: Ποιητικό Άσυλο (Φεστιβάλ Αθηνών, 2008), Το Μαντρόσκυλο, μια αλληγορία για τα Media (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, 2010), Μεταπολίτευση (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, 2012), Sweet Abyss (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, 2014), Transforming Me, ένα δίγλωσσο σόλο (MIRfestival 2014, 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Danae Festival Milan 2015).

Από το 2008, διδάσκει ιστορία χορού στην επαγγελματική σχολή «Ραλλού Μάνου». Ως χορεύτρια, έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες, όπως οι X-it, Λάθος Κίνηση, Sine Qua Non. Έχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις των Blitz, Μιχαήλ Μαρμαρινού, Θοδωρή Αμπαζή και άλλων, ενώ έχει επιμεληθεί την κίνηση για θεατρικές παραστάσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος του δικτύου χορευτικών ομάδων «Σύνδεσμος Χορού», ενώ διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του διεθνούς δικτύου για το χορό στη Μεσόγειο, “Danse Bassin Mediteraneé”.


Φωτογραφίες: © Κική Παπαδοπούλου