Η συναυλία με ελεύθερη είσοδο, πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο συνεχίζει για 12η χρονιά τις μουσικές του εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πολύπλευρης καλλιτεχνικής του παρουσίας στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά έργα των Josef Suk, Νίκου Αστρινίδη, Ντίνου Κωνσταντινίδη, Marcel Chyrzynski και Arno Babadjanian.

Το Μουσικό Σύνολο Trio Unisono ιδρύθηκε το 2000 στη Θεσσαλονίκη. Η Μαρία Μποζένα Σουέρεφ παίζει βιολί και βιόλα. Σπούδασε στην Πολωνία και την Ιταλία. Μετά από δεκάχρονη σταδιοδρομία στο εξωτερικό συμμετείχε στα πρώτα βιολιά της Κ.Ο.Θ. Η Πόλα Σμιθ-Διαμαντή ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο κλαρινέτο στις Η.Π.Α. και παράλληλα με τις εμφανίσεις ως σολίστ κατείχε μόνιμη θέση στην Κ.Ο.Θ. και στο Κ.Ω.Θ. Η Ναταλία Μούρτζου, μετά τις σπουδές στη Μολδαβία, έχει διακριθεί ως πιανίστα και διδάσκει στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Το Trio Unisono διαθέτει ένα ρεπερτόριο που καλύπτει μουσικά έργα της Προκλασικής, της Κλασικής, της Ρομαντικής και της Σύγχρονης εποχής, συμπεριλαμβανομένης της Jazz, καθώς και διασκευές γνωστών έργων που παρέχουν άπειρες δυνατότητες για διάλογο μεταξύ των οργάνων. Ένας από τους στόχους του Trio Unisono είναι να επισημάνει τις συνθέσεις μουσικής δωματίου που είναι σπάνιες ή σπάνια εκτελούμενες αλλά, παρ ‘όλα αυτά, έχουν πολύ υψηλή μουσική αξία.

Θα ακουστούν τα έργα:

– Josef Suk, Elegie op.26 για βιολί, τσέλο + πιάνο (arrangement για κλαρινέτο Π. Σμίθ)
-Νίκος Αστρινίδης, Deux Pieces En Style Grec op.162 για βιολί, κλαρινέτο + πιάνο
-Ντίνος Κωνσταντινίδης, Oracle in Delphi Study III, για βιολί, κλαρινέτο + πιάνο
-Marcel Chyrzynski, ΤΡΙΟ In C για βιόλα, κλαρινέτο + πιάνο
-Arno Babadjanian, TΡΙΟ για βιολί, τσέλο + πιάνο (arrangement για κλαρινέτο Π. Σμίθ)