Στα πλαίσια του διάλογου και της ενημέρωσης των πολιτών για τα οικολογικά ζητήματα και για την αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος τα φετινά Αισχύλεια φιλοξενούν ένα οικολογικό τριήμερο, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη διάσωση του φυσικού μας πλούτου.

Το φετινό οικολογικό τριήμερο περιλαμβάνει προβολή αξιόλογων ντοκιμαντέρ οικολογικού περιεχομένου(Live Earth Save Ourselves Short Films, Gambit και Το αίμα του Κουάν – Κουάν), όπως επίσης και παρουσίαση περιβαλλοντικών εργασιών και γενικότερα δράσης των σχολείων της Β/θμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με την ΜΚΟ Δίκτυο Μεσόγειος SOS.

Σκοπός, αφενός η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε σημαντικά θέματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα και αφετέρου προτροπή, όπου είναι εφικτό, για αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών για την βελτίωση της καθημερινής πρακτικής και βιωσιμότητας της πόλης μας.

Και τις τρεις ημέρες θα υπάρχει περιβαλλοντικό μονοπάτι που θα διασυνδέει το Παλαιό Ελαιουργείο με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Πολιτισμού Ελευσίνας.

Στο συγκεκριμένο Κέντρο, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από δραστηριότητες αφιερωμένες στη σχέση μαθητών αλλά και μεγάλων με το περιβάλλον και την πόλη τους, με προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ και συζήτησης υπό τον συντονισμό του Δικτύου Μεσόγειος SOS.