Ο Καναδός Leonard Cohen είναι ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς στην ιστορία της rock μουσικής και παράλληλα ένας χαρισματικός ποιητής και συγγραφέας.

Τα τραγούδια του μοιάζουν να ‘ναι  γεννημένα μέσα από στιγμές σιωπής με τον ίδιο να διαλογίζεται, να αναπολεί τις μνήμες και τα πάθη του, να αναζητά το βαθύτερο νόημα της ύπαρξης του, και αν και χαμηλότονα, έχουν μια εσωτερική ένταση και μια ροή που  συναρπάζει. Η μουσική του ευαίσθητη και υπνωτική, υπηρετεί πάντα αυτό το συναίσθημα της γλυκιάς μελαγχολίας και της μοναστικής γοητείας που κουβαλάνε οι στίχοι του.

O Κώστας Μαγγίνας, η Σεμέλη Ταγαρά  και ο David Lynch επισκέπτονται ξανά τον μυσταγωγικό κόσμο του Leonard Cohen και αυτήν τη φορά επιχειρούν να τον μετουσιώσουν σε θεατρικό δρώμενο. Ο χώρος, η κίνηση, οι εσωτερικοί διάλογοι  και οι κατάλληλοι φωτισμοί υπηρετούν και αναδεικνύουν μια σύγχρονη και πρωτοποριακή προσέγγιση της μουσικής του, άλλοτε ηλεκτρική, εξπρεσιονιστική, σχεδόν πειραματική  και άλλοτε ευαίσθητη και  τρυφερή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κώστας Μαγγίνας (κιθάρα, loops, fx, samples)
David Lynch (τενόρο – σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά)
Σεμέλη Ταγαρά (φωνή, κιθάρα,loops)

Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Διοργάνωση-Παραγωγή: 440Hz Γέφυρα Πολιτισμού