Οι «Ανήσυχοι Θεατρίνοι» θα παρουσιάσουν την παράσταση με τίτλο «Τρεις κι εγώ», βασισμένη στην Commedia dell’ arte στο χώρο Δ3 από τις 26 Μαρτίου 2014.

Είναι μια αναδρομή σ’ αυτό το είδος θεάτρου,  που πρωτοεμφανίζεται τον 15ο αιώνα και καταλήγει στον 20ο.

Τα κείμενα ξεκινούν από τα πρώτα αυτοσχέδια δείγματα γραφής των θεατρικών ομάδων του 15ου αιώνα, ανωνύμων συγγραφέων, και συνεχίζονται με:

• Μονόλογο του Καπιτάνου από έργο του Ρουτζάντε (1520)
• Σκηνή από τον «Κατσούρμπο» του Γεωργίου Χορτάτζη (1580)
• Τον περίφημο Πολιτσινέλο από τον «Κατά  φαντασίαν ασθενή» του Μολιέρου (1673)
• Σκηνές από τον «Υπηρέτη δύο Αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι (1739)
• Σκηνή από την «Διπλή απιστία» του Πιερ ντε Μαριβό (1723)
• Φθάνοντας στον 20ο αιώνα, οι «Ανήσυχοι Θεατρίνοι» παρουσιάζουν ένα μονόλογο από την παράσταση του Βεσεβολόντ Μέγιερχολντ «Ο Αρλεκίνο προξενητής», σε κείμενο του Βλαντιμίρ Σολόβιεφ και τελειώνουν αυτό το ταξίδι, με το «Πανηγύρι» του Ζαν Κοκτώ (1930).

Τα κείμενα συνοδεύονται από μουσική, τραγούδια, αυτοσχεδιασμό. Η μουσική ακολουθεί το ύφος κάθε εποχής και είναι επιλογή των ηθοποιών. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι μετάφραση από σονέτα του 15ου και 16ου  αιώνα.

Διατηρήθηκε το ερμηνευτικό ύφος των χαρακτήρων κάθε εποχής, ύφος που από αιώνα σε αιώνα αλλάζει. Έτσι, παρατηρούμε τους χαρακτήρες να εξελίσσονται σύμφωνα με την κάθε εποχή. Από τις πληροφορίες που μας δίνει ο Βεσεβολόντ Μέγιερχολντ, όταν βρισκόμαστε στις αρχές του 20ου αιώνα, οι ερμηνείες των ηθοποιών αλλάζουν, οι χαρακτήρες μεταμορφώνονται ολοκληρωτικά και ακολουθούν την κοινωνική εξέλιξη. Ο Αρλεκίνο, που είναι και ο δημοφιλέστερος ήρωας των έργων της Ιταλικής Commedia dell’ arte, γίνεται τραγικός αλλά και κριτικός ως προς το κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής του και ο ήρωας του Κοκτώ ένας Πιερότο  χαμένος στο σύγχρονο κόσμο.

Συρραφή κειμένων και σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά

Μουσική: Ακούγονται αποσπάσματα από έργα των συνθετών: Κώστας Καλδάρας, Αλέξανδρος Καμαρινέας, Jean-Baptiste Lully, Giovanni Paisiello, Giuseppe Giordani (Giordanelli), François-Joseph Gossec, K. Тургенева, Dmitri Schostakovich, Nino Rota, καθώς και έργα ανώνυμης δημιουργίας
Πιάνο: Κική Τσακιρίδου
Επιμέλεια Κοστουμιών: Χριστίνα Παρακεντέ
Φωτογράφιση: Φώτης Φωτόπουλος
Επιλογή των ζωγραφικών έργων που αναπαριστούν φιγούρες της commedia dell’ arte: Λίντα Πεπέ
Καλλιτεχνική επιμέλεια έντυπου υλικού: Ιωάννα Κλειάσιου

Παίζουν οι ηθοποιοί:  Αλέξης Βιδαλάκης, Σοφία Λυμπέρη, Νίκη Μαυροειδή, Σίβη Σιδέρη.