Το Booze Cooperativa παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Μεσσαριτάκη με τίτλο “Tree Lines”. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί

την Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2012

Ο Γιώργος Μεσσαριτάκης γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στην πόλη του Ηρακλείου. Σπούδασε Επιστήμη Υπολογιστών και Σχεδίαση Λογισμικού.

Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2003 και σήμερα εργάζεται σαν φωτογράφος.

Είναι αυτοδίδακτος φωτογράφος ενώ τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια του Πλάτωνα Ριβέλλη.

Στο Βοοze θα παρουσιαστεί η πρώτη του ατομική έκθεση.

 Η έκθεση “Tree Lines” αποτελείται από τριάντα ασπρόμαυρες φωτογραφίες, με θέμα τη φύση, τραβηγμένες τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο ίδιος μας αναφέρει:

«Ξεκίνησα να φωτογραφίζω για να έχω αναμνήσεις από τα μέρη στα οποία ταξίδευα. Η φωτογραφία είναι για εμένα μια προσπάθεια να καταγράψω κάτι που είδα στον πραγματικό κόσμο και να το μεταφέρω στον ακίνητο και σιωπηλό κόσμο της φωτογραφίας.

Αυτό το «κάτι» μπορεί να είναι ένα τοπίο ή μια ιδιαίτερη στιγμή, αλλά μπορεί εξίσου να είναι μια αίσθηση που είχα σε κάποιο μέρος, ή μια ιδέα για την οργάνωση του χώρου και των αντικειμένων, ή ακόμα και  η ανάμνηση μιας άλλης φωτογραφίας.

Δίνω μεγάλη σημασία στην φόρμα και μέσα από αυτή προσπαθώ να δημιουργήσω ενδιαφέρουσες εικόνες, που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα του θεατή και ίσως να τον κάνουν να σταθεί λίγο παραπάνω στις εικόνες που ο ίδιος συναντά καθημερινά.»