Η θεατρική ομάδα “ΘέRetro” αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση “TraVma”, βασισμένη στο έργο του Edward Albee “The Play About The Baby” στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.

Λίγα Λόγια για το έργο

Η παράσταση αφορά ένα νεαρό ζευγάρι της εποχής μας, το οποίο βιώνει την απόλυτη ερωτική Εδέμ, σε έναν κόσμο όμως, φαντασιακό, απαλλαγμένο από εμπόδια και δυσκολίες -Αμερικανικά πλασμένο, θα λέγαμε- που οι ίδιοι έφτιαξαν για τους εαυτούς τους. Την ξέγνοιαστη ζωή τους έρχεται να αλλάξει (;) ένα μωρό, το οποίο αν και αποτελεί το επίκεντρο της ιστορίας, οι θεατές δεν το αντικρίζουν ποτέ! Ξαφνικά, στο χώρο τους εισβάλλει ένα μεσήλικο ζευγάρι, ο Άνδρας και η Γυναίκα. Η έλευση τους θα ταράξει τα ήρεμα νερά των νέων. Στόχος τους να πάρουν το μωρό! Αλλά δεν μένουν μόνο σ’ αυτό. Ταυτόχρονα, θα  περάσουν τους δυο νέους από μια βίαιη διαδικασία ενηλικίωσης, που θα τραυματίσει, και τέλος, θα οδηγήσει, επιτέλους, το Νέο και την Κοπέλα στο να συνειδητοποιήσουν τί εστί πραγματικότητα. Ο φαντασιακός τους κόσμος θα συντριβεί για πάντα, όλα αυτά που νόμισαν για αλήθεια, θα αποδειχθούν ψέμα. Η ζωή τους θα αλλάξει ριζικά μετά από την μοιραία επίσκεψη του Άνδρα και της Γυναίκας…   

Τη διασκευή του έργου, τη σκηνοθεσία καθώς και τη μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Στέλιος Βραχνής, ιδρυτής της θεατρικής ομάδας ΘέRetro.
Τα σκηνικά και το σχεδιασμό της αφίσας επιμελήθηκε η Μαρία Γκίνη, τα κοστούμια και το μακιγιάζ η Αντωνία Τσακίρη. Τέλος, τα video επιμελήθηκε ο Γιώργος Λινάρδος.

Το νεαρό ζευγάρι ερμηνεύει η Νίκη Ιωακειμίδου και ο Μάριος Τζόγκανος. Τους ρόλους του Άνδρα και της Γυναίκας υποδύονται ο Στέλιος Βραχνής και η Αναστασία Τέη.