Ο Θάνος Σταυρίδης επιστρέφει, μετά από μια επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία στα Βαλκάνια, στη σκηνή του Half Note Jazz Club, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Αυτή τη φορά με το κουαρτέτο του, για να παρουσιάσουν μια εκρηκτική παράσταση με υλικό απ’ τους 2 βραβευμένους πρώτους δίσκους του Θάνου Σταυρίδη “a Suitcase full of Dreams” και “Spicy Margarita” αλλά και κάποιες εκπλήξεις από μουσικές των Βαλκανίων με μια πιο jazzy προσέγγιση.

Ο Θάνος Σταυρίδης είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους μουσικούς στο χώρο του ακορντεόν, με συνεργασίες τόσο σε παραστάσεις όσο και στη δισκογραφία, με κάποιους από τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς τραγουδιστές αλλά και συνθέτες και μουσικούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Σωκράτης Μάλαμας, Theodosii Spassov (BG), Petar Ralchev (BG), Vlatko Stefanovski (NMK), Saso Popovski (NMK), Vasko Atanasovski (SLO), Κώστας Θεοδώρου, Φλώρος Φλωρίδης και πολλοί άλλοι.

Είναι, επίσης, από τους πρωτεργάτες της Balkan σκηνής στη χώρα, έχοντας υπάρξει ιδρυτικό μέλος ιστορικών σχημάτων, όπως οι “Βόρειοι Εταίροι”, οι “Cabaret Balkan”, οι “Drom”,οι “Tales from the Box” και οι πιο πρόσφατοι “Salonique Brass Band”.

Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 100 ηχογραφήσεις δίσκων τόσο ως σολίστας, όσο κι ως ενορχηστρωτής. Τα δύο προσωπικά του album “a Suitcase full of Dreams” (2016) και “Spicy Margarita” (2021) έχουν αποσπάσει διακρίσεις και πολύ καλές κριτικές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, έχοντας airplay σε σταθμούς της Αυστραλίας, της Αργεντινής, αλλά και σ’ όλη την Ευρώπη.

Το περιοδικό Accordion Stars Illustrated της Times Square Press με έδρα την Νέα Υόρκη τον συμπεριλαμβάνει στους 100 πιο γνωστούς ακορντεονίστες του κόσμου για τα έτη απ’ το 2019 έως και σήμερα.

Μη χάσετε αυτό το ταξίδι στα ηχοχρώματα των μουσικών των Βαλκανίων μέσα απ’ τη ματιά του Θάνου Σταυρίδη και του κουαρτέτου του, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στο Half Note Jazz Club.

Συντελεστές συναυλίας

  • Θάνος Σταυρίδης – ακορντεόν
  • Στάθης Άννινος – πιάνο
  • Γιώτης Κιουρτσόγλου – μπάσο
  • Χρήστος Τάσιος – drums

Photo Credit: John Gouzidis