Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Περιβαλλοντική Οργάνωση Ελλάδα Καθαρή  παρουσιάζουν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, την εικαστική έκθεση με τίτλο Trash Art, στο πλαίσιο του Eco Festival 2009.

Η Ελλάδα Καθαρή, καθιερώνοντας το θεσμό του Eco Art Festival, στοχεύει μέσα από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις να αποδείξει πως η φύση συντελεί στην καλλιτεχνική δημιουργία και στην ψυχική ανάταση του ανθρώπου. Η ιστορία έχει αποδείξει περίτρανα τη θετική επίδραση της φύσης στην ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας και στην εξέλιξη του πολιτισμού.

Η τέλεια αρμονία και η τάξη που υπάρχει στη φύση αποτελούσαν ανέκαθεν την κινητήρια δύναμη και το έναυσμα καλλιτεχνικής έμπνευσης του ανθρώπου. Η φύση και ο άνθρωπος αποτελούν μια οντότητα αδιαίρετη και ο πολιτισμός του ανθρώπου αποκαλύπτεται στη σχέση του με τη φύση.

Η έκθεση Trash Art  είναι ένα πάντρεμα της τέχνης με την ανακύκλωση. Προτάσεις που απορρέουν από τη φύση, την αστική  καθημερινότητα  και την τέχνη, δίνουν νέα διάσταση  ζωής στα είδη χρησιμοποιημένα αντικείμενα. Πρόκειται για μία μικτή έκθεση στην οποία συμμετέχουν 24 καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν αμιγώς  ανακυκλώσιμα υλικά και εμπνέονται από το σεβασμό προς τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Η έκθεση  θα περιλαμβάνει πίνακες, γλυπτά και κατασκευές από μέταλλο, ξύλο, χαρτί, αλουμίνιο και γυαλί.