Έξι σχεδιάστριες, έξι καινοτόμες προτάσεις εικαστικού κοσμήματος με στιβαρές σχεδιαστικές γραμμές που αξιοποιούν στο έπακρο τις πολλαπλές δυνατότητες των διαφόρων υλικών. Ετερογενείς τεχνικές και υλικά εναρμονίζονται και γεννούν μικρές γλυπτικές συνθέσεις διαφορετικών μοτίβων, χρωμάτων και υφών που αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα.

Η Giulia Savino με βασικό εργαλείο το ασήμι και τον ορείχαλκο μεταγράφει ολόκληρους χάρτες πόλεων απ’ όλα τα μέρη της γης σε κοσμήματα μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας. Η Ana Margarida Carvalho πλάθει περίτεχνες οργανικές φόρμες από τιτάνιο, χαλκό και αλουμίνιο, όπου κυρτές και σπειροειδείς γραμμές βρίσκονται σε έντονη αλληλεπίδραση. H Agustina Ros χτίζει ένα γυάλινο σύμπαν του οποίου η διαπερατότητα αφήνει να αναδειχθούν μοναδικά οι φωτεινές αντανακλάσεις του κάθε σχεδίου. H Αnna Zeibig δημιουργεί κυκλικές φόρμες, τα δικά της “βότσαλα” από ασήμι και ύφασμα που θυμίζουν πολυχρωματικούς πυρήνες. Η Sowon Joo υφαίνει έναν ολόκληρο κόσμο από καθαρό ασήμι, όπου η συρμάτινη αίσθηση του υλικού αφήνει το φως να περάσει ξαφνιάζοντας, ωστόσο, την αφή μας. Η Nayibe Warchausky συνταιριάζει τις βασικές αρχές του αρχιτεκτονικού κονστρουκτιβισμού με τη φωτεινότητα των κρυστάλλων murano συνθέτοντας μια σειρά από συμπαγείς φόρμες που διακρίνονται για τη γεωμετρία και την καθαρότητα των όγκων τους.

Συμμετέχουν οι σχεδιάστριες:

Ana Margarida Carvalho (Πορτογαλία), Sowon Joo (Νότια Κορεά), Agustina Ros (Ισπανία), Giulia Savino (Ιταλία), Αnna Zeibig (Ουγγαρία), Nayibe Warchausky (Βενεζουέλα).