Ο χώρος τέχνης Pro-art/Μ. Λεγάκη παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Transfer»…

… που θα διαρκέσει από τις 14 Δεκεμβρίου 2012 έως και τις 19 Ιανουαρίου 2013.

Στην έκθεση συμμετέχουν με πρόσφατη δουλειά τους δύο καλλιτέχνιδες: η Έφη Βερικίου και η Φαίη Μάντζαρη.

Η Έφη Βερικίου παρουσιάζει για πρώτη φορά τη νέα της δουλειά με τίτλο «Μετασχηματισμοί», που διαφέρει από τα μέχρι τώρα γνωστά της έργα. Η καλλιτέχνις χρησιμοποιεί μικτή τεχνική και εμπνέεται από την αντιπαράθεση στο δύσκολο και δόλιο σήμερα. Τα κυρίαρχα στοιχεία των έργων της είναι η λυρική διάθεση, ο αυθορμητισμός, η αμεσότητα και το πηγαίο στοιχείο.

«Η Έφη Βερικίου θα λέγαμε πως ‘μεταβολίζει’ ενεργητικά τα ερεθίσματά της σε μία σύνθετη και ρευστή πραγματικότητα που διαρκώς μεταλλάσσεται» (Δρ. Αθηνά Σχινά).
Η αρμονική συνύπαρξη ετερόκλητων υλικών και η συγκινησιακή φόρτιση της ζωγράφου δημιουργούν συνθέσεις, που μας μεταφέρουν σε φανταστικούς τόπους ψυχικής εφορίας.
Η Φαίη Μάντζαρη στην πρόσφατη δουλειά της με τίτλο «Alleys», παρουσιάζει έργα με ιδιαίτερο χαρακτήρα και συμβολισμό. Κάθε πίνακας συμβολίζει ένα σοκάκι (alley) κάπου στη γη.  Οι τοίχοι που το οριοθετούν, τα χρώματα που το ζωντανεύουν, οι διαστρωματώσεις που αποκαλύπτουν την ιστορία του, τα σημάδια και οι υφές που αναδεικνύουν τον χαρακτήρα του, είναι στοιχεία που έχουν σκοπό να μας μεταφέρουν εκεί. Τα έργα-σοκάκια μας ταξιδεύουν σε τόπους που ίσως δεν επισκεφθήκαμε ποτέ, όμως μας δημιουργούν την αίσθηση ότι φευγαλέα σταθήκαμε εκεί.