Ο Οργανισμός ΝΕΟΝ παρουσιάζει στο Σπίτι της Κύπρου την έκθεση Tradition Today: exploring conditions to recreate it, σε επιμέλεια του Σταύρου Καβαλλάρη, από τις 7 Οκτωβρίου 2014.

H έκθεση «Tradition Today: exploring conditions to recreate it» προσπαθεί να εξετάσει την αλλαγή των συνθηκών ή παραστάσεων που έχει ο καθένας από εμάς για την παράδοση και όχι το υποκείμενο καθαυτό. Μία τέτοιου είδους προσέγγιση ορίζει και τις αιτιώδεις σχέσεις των προσωπικά μεμονωμένων εκδοχών μας, οι οποίες αποτελούν κλειδί για την αλληλοεπίδραση και κατανόηση της (κυκλικής) σχέσης ανάμεσα στην αιτία και το αποτέλεσμα, ενώ, ταυτόχρονα, προσδιορίζουν τη «συστημική» παράδοση ως έναν μη δόκιμο, για την ώρα, όρο.

Στο θεωρητικό κείμενο της έκθεσης «Jackie και Συναισθησία», ο επιμελητής Σταύρος Καβαλλάρης χρησιμοποιεί ως κεντρικό σημείο ανάπτυξης του το ομώνυμο κεφάλαιο από το βιβλίο του πολιτισμικoύ κριτικού και συγγραφέα, Wayne Koestenbaum, ‘Jackie Under My Skin’, προκειμένου να υποδηλώσει ότι η εξιστόρηση ως μεταφορά λειτουργεί και ως αναλογική αντιστοιχία χωρίς ανάγκη ανάλυσης. Απλά υπάρχει.

Οι δεκαέξι (16) Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι: Δημήτρης Αντωνίτσης, Χρήστος Βαγιάτας, Βαλεντίνος, Ναταλί Γιαξή, Χριστόφορος Δουλγέρης, Πέτρος Ευσταθιάδης, Αντώνης Κατσούρης, Μαρίνα Κασσιανίδου, Lexileictous, Τζένη Μαρκέτου, Μάρω Μιχαλακάκου, Απόστολος Ντελάκος, Έφη Σπύρου, Σάββας Χριστοδουλίδης, Μαριάννα Χριστοφίδου και Versaweiss ενώ η έκθεση υλοποιείται με την υποστήριξη του ΝΕΟΝ.

Έργο: Theo-Mass – Lexileictous
Photographer | NataliaTsoukala