Ένα χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Toy stories του χθες και του σήμερα» θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Δεκεμβρίου και στις 2 και 5 Ιανουαρίου στον «Ελληνικό Κόσμο».

Το πρόγραμμα που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της έκθεσης «Toy Stories», θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να εξερευνήσουν τις ιστορίες 100 σπάνιων πολύτιμων παιχνιδιών!

Τι παιχνίδια θα μπορούσε κάποιος να βρει ψάχνοντας μέσα σε ένα παλιό μπαούλο; Την απάντηση δίνει η συλλογή παιχνιδιών του ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α  που φιλοξενείται  στην έκθεση «Toy Stories». Τα παιδιά τρυπώνουν στον κόσμο των παλιών παιχνιδιών, εμπνέονται από τις ιστορίες τους και δημιουργούν!

Οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν ορισμένα από τα μικρά μυστικά ενός συλλέκτη παιχνιδιών και μέσα από παιχνίδια ερωτήσεων και παρατηρητικότητας αλλά και τη διαδικασία της ανακάλυψης, εξερευνούν πάνω από 100 σπάνια και μοναδικά παιχνίδια.

Κούκλες, αυτοκινητάκια, στρατιωτάκια, μινιατούρες, teddybears και παραμυθένια κουκλόσπιτα παρακινούν  τα παιδιά να κάνουν  ένα ταξίδι στον χρόνο και να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι.

Ηλικίες: 5 – 12 ετών

Διάρκεια: 90 λεπτά