Η μουσική παράσταση «Του Κρασιού και του Έρωτα» με τον Σάκη Παπαδημητρίου και τον Βασίλη Λέκκα έρχεται στην Αρχαία Ολυμπία στις 24 Αυγούστου 2016.

Μελοποιημένη ποίηση 2500 χρόνων για το Κρασί και τον Έρωτα, τον Διόνυσο και την Αφροδίτη (Σαπφώ-Ανακρέων-Αλκαίος-Ίων ο Χίος- Πρατίνας-Κριτίας).

«ένα τραγούδι που ταξιδεύει με τη γλώσσα και τη μουσική αναλλοίωτο στους αιώνες για να μας θυμίζει ότι το «Κρασί» κι ο «Έρωτας», ο «Διόνυσος» και η «Αφροδίτη» είναι τα μυστικά συστατικά της ζωής, της ιδιοσυγκρασίας και της φιλοσοφίας μας. Μιας φιλοσοφίας που αντικρίζει τη ζωή  με τις χαρές και τις λύπες της αισιόδοξα  οδηγώντας σε μια «έλλογη ευδαιμονία» όπου ο έρωτας με καταλύτη το κρασί γίνεται η αντίρροπη δύναμη της θλίψης, του φόβου, της υποταγής, του  θανάτου»

Μια μουσική παράσταση, όπου η μελοποιημένη λυρική ποίηση του Ανακρέοντα, της Σαπφούς, του Αλκαίου και  άλλων λυρικών πλέκεται αρμονικά με τον λόγο του Αριστοφάνη και τις διαχρονικές ,αριστουργηματικές κωμωδίες του, Αχαρνής, Εκκλησιάζουσες, Λυσιστράτη, Ιππείς, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μεθυστικής υποβλητικότητας. Τα ποιήματα είναι μεταφρασμένα και αποδοσμένα με ένα σύγχρονο μουσικό ύφος βασισμένο στην ελληνική παράδοση και στην έντεχνη μουσική.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: μουσική

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ: ερμηνεία

ΗΛΙΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ -ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ: αφήγηση

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: Γιώργος Αναστασόπουλος

ΟΡΧΗΣΤΡΑ: ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ «ΗΔΥΦΩΝΟ»

                       Γιώργος Αναστασόπουλος  -πιάνο

                       Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι

                       Σπήλιος Καστάνης-κόντρα μπάσο

                       Μαρίνος Γαλατσινός-φλάουτο-φλογέρα-κλαρινέτο

                       Άσπα Παπαδημητρίου-κρουστά( νταούλι,τουμπελέκι)

                       Μανόλης Κόττορος-βιολί

                       Έλενα  Παπαδημητρίου:τσελο

                       Σάκης Παπαδημητρίου-κιθάρα

ΚΕΙΜΕΝΑ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Μαρία Παναγιωτακοπούλου