Οι Depeche Mode, αφού ξεπέρασαν αισίως τα προβλήματα υγείας του Dave Gahan, ξεκινούν και πάλι το Tour of the Universe στη Γερμανία στις 8 Ιουνίου, και όσοι μείναν παραπονεμένοι με τις ματαιώσεις και τις αναβολές αναμένουν πως θα ικανοποηθούν μέσα στο καλοκαίρι!

Στις 12 Μαΐου, τη μέρα που περιμέναμε καρτερικά να ανέβουν στη σκηνή του Terra Vibe οι Depeche Mode, ο Dave Gahan υπέστη σοβαρή γαστρεντερίτιδα που τον οδήγησε σε έκτακτη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας και ματαίωση της συναυλίας στην ίδια πόλη.

Κατά την διάρκεια της νοσηλείας του, και έπειτα από περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, οι γιατροί διέγνωσαν κακοήθη όγκο χαμηλού βαθμού επικινδυνότητας της ουροδόχου κύστης, που έχει ήδη αφαιρεθεί επιτυχώς. Με εντολή των θεράποντων ιατρών ο Dave Gahan πρέπει να απέχει από κάθε είδους δραστηριότητα ώστε να επιτευχθεί η πλήρης ανάκαμψή του. 

Εκτός από την Αθήνα τους DΜ δεν απόλαυσαν κι άλλες πόλεις που ακολουθούσαν, οπότε οι εκπρόσωποι του συγκροτήματος παρακαλούν τους κατόχους των εισιτηρίων των συναυλιών που έχουν ακυρωθεί να κρατήσουν το απόκομμα έως ότου γίνει νέα ανακοίνωση.

Γίνεται κάθε προσπάθεια να βρεθούν νέες ημερομηνίες για τις συγκεκριμένες συναυλίες όμως δυστυχώς απαιτείται περισσότερος χρόνος για να λυθούν θέματα που αφορούν τη διαθεσιμότητα του χώρου διεξαγωγής κάθε συναυλίας αλλά και το πρόγραμμα της περιοδείας. Η νέα ανακοίνωση αναμένεται, στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τις οποία θα επισημαίνεται είτε νέα ημερομηνία κάθε συναυλίας είτε η οριστική της ακύρωσή.