Η Θεατρική Διαδρομή παρουσιάζει το έργο του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας. Ο «γάμος» θα γίνει την Τετάρτη 2 Ιουλίου… Να είστε εκεί!

Η παρουσίαση του γνωστού έργου του Ραγκαβή είναι μία συνεργασία της Θεατρικής Διαδρομής με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, η οποία θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι του 2008, σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας, κάνοντας στάση και στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας.

Η κωμωδία αυτή αποτελεί μεταξύ άλλων ένα έργο σταθμό στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου, γραμμένο αριστοτεχνικά κατά τα πρότυπα των Αριστοφανικών κωμωδιών, από τον Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή.

Το έργο σατιρίζει, διακωμωδεί και στηλιτεύει τα πολιτικά ήθη της εποχής του Όθωνα, τα οποία ελάχιστα απέχουν από τα σημερινά.

Η ιστορία κινείται γύρω από τον πάμπλουτο, αλλά ταπεινής καταγωγής Εμμανουήλ Κουτρούλη, ο οποίος είναι ράφτης από τη Σύρα, και καταφθάνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον κατεργάρη υπηρέτη του, Στροβίλη, αποφασισμένος, να ζητήσει σε γάμο την πανέμορφη, φιλόδοξη, κατά πολύ νεότερή του, Ανθούσα, κόρη του μεγαλοξενοδόχου και κοινωνικά ανερχόμενου, κυρ-Σπύρου.

Η Ανθούσα φυσικά, νεαρή και όμορφη όπως είναι, έχει ένα κρυφό έρωτα με το νεαρό κομψευόμενο Ξανθούλη.

Η υπόθεση περιπλέκεται όταν ο Κουτρούλης βάζει μπρος και κάνει τα πάντα για να γίνει από απλός ράφτης… Υπουργός, προκειμένου να ικανοποιήσει την επιθυμία της Ανθούσας, η οποία προσπαθεί να θέσει «αδύνατους» όρους για την τέλεση αυτού του γάμου.

Η συνέχεια επί σκηνής στο θέατρο Πέτρας την Τετάρτη 2 Ιουλίου!
 
Η κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου – Ραγκαβή, «Του Κουτρούλη ο γάμος», ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαντζόπουλου, ενώ τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Παύλος Χαϊκάλης (Εμμανουήλ Κουτρούλης), ο Δημήτρης Μαυρόπουλος (Στροβίλης), ο Παύλος Ορκόπουλος (κυρ- Σπύρος), η Κατερίνα Μάντζιου (Ανθούσα) και ο Μιχάλης Μαρκάτης (Ξανθούλης).