Η Allouche Benias  διοργανώνει τη συλλογική έκθεση “In Total Light”, στην οποία παρουσιάζεται η δουλειά των καλλιτεχνών: Στέλιος Φαϊτάκης, Παναγιώτης Λουκάς, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Vassilis H., Φίλιππος Κ., Ηλίας Καφούρος, Παύλος Τσάκωνας, Βασίλης Καρούκ, Διαμαντής Σωτηρόπουλος, Βασίλης Μαρκοσιάν, ATH Kids και την ατομική έκθεση με τίτλο “LIFE” από τον b.

Εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, γλυπτά και ζωγραφικά έργα δημιουργούν μια εξπρεσιονιστική ακόμη και ψυχεδελική ατμόσφαιρα που μας προσκαλεί να προσοικειωθούμε με την κοσμική αντίληψη, τις εσωτερικές ανησυχίες και τον φαντασιακό κόσμο του κάθε καλλιτέχνη. Ταυτόχρονα, μέσω αυτής της συνειδητής μας συμμετοχής, οι έντονες εικόνες και αναφορές στην ποπ κουλτούρα μας τραβούν πίσω, στη βίαιη πραγματικότητα και την σκληρή αλήθεια με την οποία εκείνη συνδέεται άρρηκτα .

Η εγκατάσταση του b., “LIFE” μεταμορφώνει τον ισόγειο χώρο της Allouche Benias σε μια χειροποίητη, δυστοπική και καθόλα μαγική χώρα, με πλήθος τοιχογραφιών, γλυπτών και πινάκων που αντηχούν την τεχνητή φύση που έχει αποκτήσει η ζωή μετά την ανθρώπινη επέμβαση. Επιρρεασμένος από τις σπουδές του στην αρχιτεκτονική, ο b. μας εντάσσει σε μια χωρική εμπειρία κατά την οποία, ουράνια τόξα από σκουπίδια και ζώα που ξεδιψούν σε κίτρινες λίμνες δίνουν την απειλητική αίσθηση της υπερβολικής οικειότητας. Ευαισθητοποιούμαστε από την εύθραυστη υλικότητα των γλυπτών της Μαλβίνας Παναγιωτίδη αλλά και της συμβολιστικής ζωγραφικής του Παύλου Τσάκωνα. Αφήνουμε ανοικτές τις πιθανότητες ύπαρξης υβριδικών πραγματικοτήτων: από τους αγίους και αχρείους του Στέλιου Φαϊτάκη και τους υπερήρωες του Ηλία Καφούρου μέχρι και τα ανθρωπόμορφα πλάσματα του Vassilis H.

Ταξιδεύουμε στις φανταστικές τοποθεσίες του υποσυνείδητου του Παναγιώτη Λουκά αλλά και στα ρεαλιστικά, μελαγχολικά τοπία του Φιλίππου Κ. Η έκθεση “In Total Light” συγκροτείται με σκοπό την αναζήτηση της ελευθερίας μέσα σε υπάρχοντες παρωχημένες συνθήκες. Κάθε χαρακτήρας υπερασπίζεται τις ιδιοσυγκρατικές και μοναδικές ανθρώπινες και κτηνώδεις ποιότητες που τον χαρακτηρίζουν εξ’ολοκλήρου και αποκλειστικά, υπενθυμίζοντάς μας τη συλλογική μας ευθύνη στον άβολο συμβιβασμό απέναντι στην κοινωνία.


Κεντρική φωτογραφία θέματος: Έργο του b., και δίπλα έργο του Στέλιου Φαϊτάκη, με τίτλο «Marriage Proposal»