Η Γκαλερί Έρση παρουσιάζει την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014, στος 20.00 την πρόταση Total Art σε ζωγραφική – ποίηση Δημήτρη Χιωτόπουλου και μουσική Μίμη Πλέσσα.

                                    
Το 2000 ο Δημήτρης Χιωτόπουλος εξέδωσε την ποιητική του συλλογή Γένεση,  όπου με ποίηση και ζωγραφική δημιουργείται Ολοκληρωμένη Τέχνη. Εδώ  χρησιμοποιείται για πρώτη φορά ο Όρος Total Art.  

Το 2007 κυκλοφόρησε η δεύτερη έκδοση της Γένεσης, ενώ το 2008 εξεδόθη η  ποιητική του συλλογή  Aφή των Χρωμάτων όπου το Total Art γίνεται σημείο αναφοράς της δημιουργίας του.

Το 2013 ολοκληρώθηκε η δεύτερη έκδοση του βιβλίου Εκατό μέρες της Άνοιξης όπου εδώ εκτός από την ποίηση και την ζωγραφική, έρχεται ένας μεγάλος δημιουργός, ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας να προσθέσει τη μουσική συνιστώσα στο Total Art.

Εδώ η αντιστοιχία των τεχνών, οδηγεί στη δυνατότητα μιας πολυδιάστατης τέχνης όπου όλες οι επιμέρους τέχνες, κινούμενες ως λόγος, χρώματα, επιφάνειες, ήχοι, συγκεκριμενοποιούνται στην αναζήτηση της μορφικής τελειότητας.

Τη βραδιά των εγκαινίων ο Μίμης Πλέσσας θα ερμηνεύσει στο πιάνο αποσπάσματα από το έργο του Total Art – Eκατό Ημέρες της Άνοιξης.
Ποίηση θα απαγγείλει ο Γιάννης Βόγλης

Θα ακολουθήσει βίντεο προβολή & δεξίωση στο St. George Lycabettus Hotel στις 9.30 μμ.