Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 κυκλοφορεί από την Puzzlemusik το ντεμπούτο άλμπουμ του Alex Drakos Trio με τίτλο “Tora“. Πρόκειται για το προσωπικό όχημα του καταξιωμένου ντράμερ Αλέξανδρου – Δράκου Κτιστάκη στο οποίο συμβάλουν δημιουργικά οι Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο) και Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο), αμφότεροι μέλη των The Next Step Quintet.

Το Tora έχει σαν αφετηρία την jazz αλλά αντλεί στοιχεία και από ένα μεγάλο φάσμα άλλων μουσικών ειδών (rock και pop, electro, ελληνική παραδοσιακή μουσική). Τα στοιχεία αυτά είναι αφομοιωμένα σε ένα λειτουργικό σύνολο, αποτελούν ένα «όλον» και συνθέτουν ένα concept άλμπουμ όπου το κάθε ένα από τα 10 κομμάτια που το απαρτίζουν αποτελεί σταθμό μιας ιστορίας, χωρίς όμως ποτέ να χάνει τη μοναδικότητα του.

Σε αυτό συμβάλουν επίσης η αφήγηση, η ποίηση και ο προφορικός λόγος. Από το εναρκτήριο ήδη “Suffering” με την αφήγηση του David Lynch (εμπνευσμένο από κείμενο του Arthur Miller) ή με το “Sublove” (στο οποίο ενσωματώνεται απόσπασμα από ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη), ο λόγος εντάσσεται λειτουργικά στο σύνολο και προσθέτει το δικό του χρώμα.

Το Tora είναι ένα άλμπουμ που αφορμάται μεν από τη jazz αλλά ξεπερνά τα όρια της. Πολυποίκιλο και ατμοσφαιρικό, ένα άλμπουμ συνόλου που καλεί τον ακροατή εντός του και τον οδηγεί σε μια μυσταγωγική εμπειρία. 

Το Alex Drakos Trio αποτελείται από τους: Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα – samples), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο-πλήκτρα) Ντίνος Μάνος (ακουστικό και ηλεκτρικό μπάσο).

Συμμετέχουν: David Lynch (αφήγηση στο “Drum Suffering”), Κωστής Χριστοδούλου (keyboards στο “Tora”), Τάκης Πατερέλης (σαξόφωνο στο “Paint it black”), Γιώργος Λιμάκης (κιθάρα στο Elegie που είναι και δική του σύνθεση)

Η ηχογράφηση και η μίξη του  Tora  έγινε στα Lizard Sound Studios από τον Δημήτρη Καρπούζα. Mastering: Bob Gatz (Digital Domain, USA). Παραγωγή: Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης, Δημήτρης Καρπούζας

               

Φωτογραφία: Όλγα Τζίμου   

Artwork: Ελένη Κεσαπίδου

Tracklist

1. Drum Suffering _ feat. David Lynch (voice)

(Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης)

2. Stuttgart

(Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης)

3. Solitude

(Ντίνος Μάνος)

4. Tora _ feat. Κωστής Χριστοδούλου (keyboards)

(Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης)

5. Sublove _ feat. Μανόλης Αναγνωστάκης (voice)

(Ντίνος Μάνος / Μανόλης Αναγνωστάκης)

6. Nagual

(Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης)

7. Esbjorn

(Γιάννης Παπαδόπουλος)

8. Piano Fear_feat. Jiddu Krsihnamunti (voice)

(Γιάννης Παπαδόπουλος / Jiddu Krsihnamunti)

9. Paint it black _feat. Τάκης Πατερέλης (sax)

(Jagger / Richards)

10. Elegie _feat. Γιώργος Λιμάκης (κιθάρα)

(Γιώργος Λιμάκης)

Η παρουσίαση του δίσκου θα γίνει στις 28 Δεκεμβρίου 2015 στο Gazarte. Διαβάστε περισσότερα εδώ.