Η έκθεση Τόπος εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη στις 5 Μαρτίου 2008 με μεγάλη επιτυχία και ολοκληρώνεται στις 24 Αυγούστου 2008. Περίπου το ένα τέταρτο από τα 1600 έργα που αριθμεί σήμερα η συλλογή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζονται σε μια σειρά από ενότητες-τόπους σε όλο τον εκθεσιακό χώρο του μουσείου. Η επιλογή των έργων περιλαμβάνει έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, καθώς και περισσότερα από εκατό καινούρια αποκτήματα, μεταξύ των οποίων πολλά έργα νέων καλλιτεχνών.

Η έκθεση Τόπος εγκαθιστά ξανά τη μόνιμη συλλογή του δίνοντάς της πολύ μεγαλύτερο εύρος μέσα στο χώρο του κτιρίου, στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή ανάδειξη των μόνιμων συλλογών και την παρουσίαση των έργων και των χώρων.

Τόπος συνάντησης, διαλόγου και ελπίδας το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι ένα σύγχρονο μουσείο – σταυροδρόμι μέσα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.
Η έκθεση, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης και καλλιτεχνικού διευθυντή, κ. Ντένη Ζαχαρόπουλου και διοργανώνεται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος