Πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
Οροπέδιο Ζήρειας

17:00 Προσέλευση
18:30 «ΙΧΝΕΥΤΑΙ» Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού

Soul of Epirus: Πετρολούκας Χαλκιάς – Βασίλης Κώστας

Οι παραστάσεις αποτελούν ενιαίο σύνολο. Η προσέλευση στην «πλατεία» δεν θα είναι δυνατή μετά τις 18:15

KYΡIAKH 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

09:00 – 13:00 Ξενάγηση στο σπήλαιο του Ερμή (4)
13:00 Περίπατος από τα Μ. Τρίκαλα μέχρι την πλατεία στα Κ. Τρίκαλα από παραδοσιακό μονοπάτι με συνοδεία αρχαίων αυλών και αρχαίας κιθάρας, από τη μουσική ομάδα «Ευτέρπη» (5)

Πλατεία Κάτω Τρίκαλα
13:30 Γνωριμία με αρχαία όργανα και τους οργανοποιούς τους
14:00 Συναυλία με με το σχήμα «Pausis» και καλεσμένη την Αλεξάνδρα Σιετή (2)
15:15 «Αναζητώντας την πρώτη νότα»: ζωντανή δημόσια συζήτηση μεταξύ του Πετρολούκα Χαλκιά και του Βασίλη Κώστα με τον Κρίστοφερ Κίνγκ (3) που θα συνδεθεί μαζί μας από την Αμερική. Θα συντονίσει η Κατερίνα Καφετζή.

Πληροφορίες και links

-συμμετέχουν οι εξαιρετικοί μουσικοί: Πέτρος Παπαγεωργίου στα κρουστά και Θανάσης Βόλλας στο λαούτο

-«Pausis» είναι οι: Θεόδωρος Κουμαρτζής στην αρχαία ελληνική λύρα, Νίκος Βαρελάς στο Μπεντίρ, Σωκράτης Βότσκος στο ντουντούκ και η Αλεξάνδρα Σιετή στο τραγούδι

-Ο Christopher King είναι μουσικός παραγωγός βραβευμένος με Grammy, μουσικολόγος, μελετητής, συγγραφέας, ερευνητής και «κήρυκας» της Ελληνικής δημοτικής μουσικής παράδοσης. Έχει γράψει το εξαιρετικό βιβλίο «Ηπειρώτικο μοιρολόι: Οδοιπορικό στην αρχαιότερη ζωντανή δημώδη μουσική της Ευρώπης» το οποίο έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

-δηλώσεις συμμετοχής κα πληροφορίες για την ξενάγηση στο σπήλαιο, στο περίπτερο του Ziria Festival στις 31 Ιουλίου πριν ή μετά την παράσταση, όπου θα βρίσκονται και οι σπηλαιολόγοι μας.

-Συγκέντρωση για τον περίπατο / «πομπή», στην πλατεία στα Μεσαία Τρίκαλα. Η μουσική ομάδα «Ευτέρπη» αποτελείται από τον Κωνσταντίνο Φραγκή και τον Αντώνη Κτενά.
Διοργάνωση: Ziria Festival / Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Tips

-Να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε ζεστά ρούχα και κλειστά παπούτσια.
Κάνει κρύο το βράδυ στη Ζήρεια
-Η παράσταση προτείνει να καθήσουμε στο χώμα, οπότε πάρτε μαζί σας το μαξιλαράκι σας ή ό,τι θα σας κάνει να αισθανθείτε άνετα.
-Αν θέλετε μπορείτε να φέρετε καρεκλάκι αλλά να γνωρίζετε πως θα καθήσετε πίσω από την «πλατεία» ώστε να μην ενοχλούνται όσοι κάθονται κάτω.

Για να έλθετε, από την Εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών βγαίνετε στην έξοδο για Ξυλόκαστρο-Τρίκαλα και αμέσως συνεχίζετε για Τρίκαλα. Περνάτε τα Τρίκαλα και συνεχίζετε προς το Χιονοδρομικό Kέντρο Ζήρειας. Όλοι οι δρόμοι είναι πολύ καλοί όπως και η οδική σήμανση.
Όταν φθάσετε στο χιονοδρομικό κέντρο, οι άνθρωποί μας θα σας κατευθύνουν.