Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της  Αργυρώς Μουντάκη, με τίτλο «Το Υπναρούδι και η Ελεάννα σε φανταστικές περιπέτειες» σε εικονογράφηση του Βαγγέλη Ελευθερίου

 

Το «Υπναρούδι και η Ελεάννα σε φανταστικές περιπέτειες» προτάθηκε πρόσφατα από τον ψυχίατρο και συγγραφέα Νίκο Σιδέρη ως ένα από τα εννέα βιβλία κατάλληλα για οικογενειακή ανάγνωση. Πρόκειται για ένα βιβλίο που πραγματεύεται με έμμεσο τρόπο θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια, αλλά και τη φιλία, την αγάπη για τα ζώα, την οικολογική αφύπνιση των παιδιών, τη ζήλεια, το διαζύγιο, αλλά και τις αξίες της συντροφικότητας και της άδολης προσφοράς.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Το μικρό Υπναρούδι μετά τον αιφνιδιασμό της επιθετικής αράχνης χάνει τον δρόμο για το σπίτι του, αλλά συναντάει την Ελεάννα! Γίνεται το μικρό της κατοικίδιο και οι περιπέτειές τους αρχίζουν. Το Υπναρούδι πολύ σύντομα θα ζηλέψει, θα φανεί απερίσκεπτο και θα εξαφανιστεί. Σε ποιους κινδύνους μπαίνει; Και τώρα πώς θα το βρει η Ελεάννα και ο φίλος της ο Γιώργος; Τη λύση θα τη δώσει η σοφή δασκάλα τους, η κυρία Νότα! Αλλά οι περιπέτειες συνεχίζονται! Το Υπναρούδι βρίσκει το αδερφάκι του, το Τυχερούδι, και όλοι μαζί πια αναζητούν τη μυρμηγκοοικογένεια. Η Μελένια ποια είναι; Πώς θα μπει στη ζωή του μικρού μας μέρμηγκα; Πολλές μυρμηγκοϊστορίες σε ένα χορταστικό από περιπέτειες και έμμεσα μηνύματα βιβλίο!

Η Αργυρώ Μουντάκη γεννήθηκε στα Χανιά και σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου έκανε και μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία. Με το παραμύθι ασχολείται και επιστημονικά στη διδακτορική διατριβή της, που εκπονεί στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως καθηγήτρια Γερμανικών σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.