Το Μουσικό Χωριό, ξεκινά τον θερινό κύκλο δραστηριοτήτων του, που φέτος χωρίζεται σε τρεις εβδομαδιαίους κύκλους, με ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και συναυλιακό πρόγραμμα και αναμένει τις δηλώσεις συμμετοχής σας!

Η εκπαιδευτική δράση του Μουσικού Χωριού εκφράζεται θεματικά μέσα από 13 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 37 μουσικά εργαστήρια/masterclasses ομαδικής δράσης. Συντονιστές  των δράσεων αυτών είναι, φέτος, 55 προσκαλεσμένοι διεθνείς μουσικοί / εκπαιδευτικοί, καθώς και άνθρωποι με δράση στο χώρο της performance, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος. 

Ανάμεσα στα παραπάνω θα λειτουργήσουν κατευθύνσεις και αφιερώματα που θα λάβουν χώρα για πρώτη φορά, σε αρκετές περιπτώσεις, σε πανελλήνια κλίμακα. Μερικές από τις νέες κατευθύνσεις είναι: Λαϊκές Μουσικές Παραδόσεις της Μεσογειου και των Βαλκανίων, Μουσική Δωματίου, Μουσικοπαιδαγωγικά / Παιδικό Τραγούδι ,Μουσική Τεχνολογία, Χορός και Performing Arts, Μουσική και Θέατρο , Μουσική Διεύθυνση , Κατασκευή και Παρουσίαση Μουσικών Οργάνων.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιούνται καθημερινά συναυλίες, performances και αυθόρμητα μουσικά δρώμενα σε κάθε γωνιά του Αγίου Λαυρεντίου. Μεταξύ αυτών, στις 21 Αυγούστου, θα ακούσουμε και μία μουσική παράσταση της Τάνιας Τσανακλίδου, μαζί με τη Μάρθα Φριντζήλα, τον Τάκη Φαραζή και τον Παναγιώτη Τσεβά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν άμεσα την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής (http://www.music-village.gr/) διότι οι δυνατότητες φιλοξενίας στον Άγιο Λαυρέντιο είναι περιορισμένες. Επιπλέον. Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη συμμετοχή θα βρείτε εδώ http://www.music-village.gr/DisplayNewsGr.php?nid=26.