Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει αναδρομική έκθεση του εικαστικού Γιάννη Μιγάδη, μέσα από την οποία θα παρουσιαστεί ολόκληρό το φάσμα της δημιουργικής τους πορείας, με έμφαση σε τρεις βασικούς θεματικούς κύκλους.

Τους τρεις βασικούς θεματικούς κύκλους της ζωγραφικής του Μιγάδη αποτελούν πορτρέτα εμπνευσμένα κυρίως από παλιές φωτογραφίες, αντικείμενα του ιδιωτικού χώρου και του μικρόκοσμου της καθημερινότητας και τοπία (αστικό και φυσικό περιβάλλον), τα οποία καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της αναδρομικής αυτής έκθεσης.

Μεταξύ αυτών θα εκτεθούν πρώιμα έργα, σχέδια, καθώς και μακέτες σκηνικών και κοστουμιών για το θέατρο, τα οποία πλαισιώνουν τον κορμό της έκθεσης, μαζί με κείμενα του ίδιου του καλλιτέχνη που φωτίζουν από πολλές απόψεις την προσωπικότητά του και το έργο του.

Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος με αναλυτική παρουσίαση της δουλειάς του, πλούσια εικονογράφηση και τεκμηρίωση.

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η ιστορικός τέχνης Αφροδίτη Κούρια, σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη, ενώ ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός είναι του Σταμάτη Ζάννου, ο σχεδιασμός του καταλόγου του Χάρη Σπυρόπουλο και ο συντονισμός της έκθεσης της Ξένιας Πολίτου και της Μαρίας Σαρρή.