Το Θέατρο Γκλόρια, για την παιδική σκηνή του, επέλεξε να παρουσιάσει για την σεζόν 2010 – 2011, το θεατρικό έργο του Κώστα Τσιάνου, εμπνευσμένο απο το

ομώνυμο παραμύθι του Αλεξέι Τολστόι, Το Χρυσό Κλειδί. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Φρατζεσκάκης, ο Αγγελος Μέντης φροντίζει για τα σκηνικά και τα κοστούμια, ο Camilo Bentancor για την χορογραφία και ο Διονύσης Τσακνής μελοποιεί  αυτό το μουσικό έργο για παιδιά σε 9 εικόνες.

Η υπόθεση του έργου
Ο Σπίθας, η Βιολέτα και ο Αντράλας, είναι τρείς καλοί φίλοι, που πηγαίνοντας στο σχολείο, περνούν απο το δάσος και  πιάνουν κουβεντούλα με τα πουλιά, παίζουν, γελούν, τραγουδούν και κάνουν σκανταλιές.  Κάποια στιγμή όμως έρχονται αντιμέτωποι με τον σκληρό και παράλογο άρχοντα της περιοχής «Μπαραμπά – Καραμπά» που έχει το χρυσό κλειδί του θησαυρού, τον βοηθό του τον «Τρομάρα» και την πονηρή αλεπού «κυρά Μάρω». Θα καταφέρουν άραγε οι μικροί μας φίλοι να ξεφύγουν απο την αιχμαλωσία του άρχοντα και να του πάρουν το χρυσό κλειδί? Θα βρούν τον θησαυρό που θα τους κάνει ευτυχισμένους για όλη τους την ζωή? Μέσα απο εναλλαγές σκηνικών και τραγούδια χαράς, θα το δούμε επι σκηνής….

Το καλλιτεχνικό επιτελείο: Την παράσταση, που υπόσχεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών της φίλων,  πλαισιώνουν οι  Θεόδωρος Ρωμανίδης, Λουκία Στεργίου, Αργύρης Γαλάρης, Αίγλη Κοντονίκου, Μαργαρίτα Γερογιάννη, Γιάννης Διακάκης.

Ο Κώστας Τσιάνος για το Χρυσό Κλειδί

Ημουν πιτσιρίκος και έτυχε να διαβάσω ένα εικονογραφημένο παραμύθι του Αλεξέι Τολστόι «Το χρυσό κλειδί». Μου άρεσε πολύ η περιπέτεια των τριών παιδιών που είχαν στην κατοχή τους το χρυσό κλειδί και που με αυτό αν έβρισκαν να ξεκληδώσουν την ανάλογη κλειδαριά, θα ανακάλυπταν ένα μεγάλο θησαυρό. Το παραμύθι είχε και τον απαραίτητο κακό τον Μαραμπά-Καραμπά και την κυρά Μάρω την πονηρή αλεπού που θα βάλει σε μεγάλους μπελάδες τα τρία φιλαράκια. Και βέβαια με ξάφνιασε το αναπάντεχο υπέροχο τέλος του παραμυθιού. Μετά απο χρόνια, υπηρετώντας το Θεσσαλικό Θέατρο, καθώς αναζητούσα έργα για παιδιά, θυμήθηκα το παραμύθι του Τολστόι και αμέσως άρχισα να το διαμορφώνω σε θεατρικό έργο, προσθέτωντας και άλλες δικές μου ιδέες.Το έργο σημείωσε μεγάλη επιτυχία και απο τότε παίζεται συνεχώς απο πολλούς θιάσους και είμαι ευτυχής που το χαίρονται μαζί με τα παιδιά και οι μεγάλοι.