Οκτώ καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην γκαλερί του Black Duck υπό την επιμέλεια της Ντόρας Ηλιοπούλου- Ρογκάν.

«Το Χρώμα Γιορτάζει…» δεν αντιπροσωπεύει μιαν «όποια» ομαδική έκθεση. Πρόκειται για μια παρουσίαση που συναποφασίστηκε αυθόρμητα και με ενθουσιασμό από δύο Ντόρες: Tην «ψυχή» του χαρισματικού Black Duck: Ντόρα Ρίζου -ζωγράφος η ίδια- και τη συνονόματη Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν Ιστορικό της τέχνης και τεχνοκριτικό.

Καθοριστικό είναι το χρώμα στη δουλειά κάθε καλλιτέχνη και γι αυτό, ακριβώς, θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν –εάν το επέτρεπε ο χώρος –και πολλοί άλλοι δημιουργοί .Όμως , στην προκειμένη περίπτωση ,το χρώμα «όντως» γιορτάζει καθώς, βιώνει μια κορύφωση στη δημιουργική πορεία του καθενός. Το χρώμα και στους 8 συμμετέχοντες δημιουργούς βρίσκεται σε έξαρση όποιο και αν είναι κάθε φορά το θέμα και το ερέθισμα. Έξαρση που μεταδίδεται «αναφανδόν» και απροκάλυπτα στον επισκέπτη μεταγγίζοντας του την «χαρά της ζωής» που έχει επικίνδυνα χλωμιάσει στις μέρες μας. Ο επισκέπτης δεν αποκομίζει μοναχά εντυπώσεις από την τωρινή παρουσίαση. Αποκτά «εμπειρίες» που αξιοποιεί ανάλογα με τον ψυχισμό του και τις ανάγκες του».

Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν
Δρ. Ιστορικός της Τέχνης-τεχνοκριτικός
Officier des Arts et Lettres

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Παύλος Γρηγοριάδης, Mαρικίτα Μανωλοπούλου, Κατερίνα Μαρούδα, Αλίνα Μάτσα, Εύα Μελά, Ιόλη Ξιφαρά, Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου και Ιωάννα Τερλίδου.


Κεντρική φωτογραφία θέματος: Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου