Το Χοροθέατρο Ροές συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Οδησσό, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο ανακαινισμένο ιστορικό θέατρο της Οδησσού.

Η συμμετοχή του Χοροθεάτρου Ροές στις εκδηλώσεις πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του παραρτήματος Οδησσού του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Οι Ροές θα παρουσιάσουν ένα χοροθεατρικό θέαμα αφιερωμένο στην εθνική αφύπνιση του ’21 και στους μακραίωνους δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και της παροικίας της Οδησσού, με τίτλο Κλείσε στην ψυχή σου την Ελλάδα. Η παράσταση, που αντλεί από θεμελιώδη ποιητικά και λογοτεχνικά κείμενα της ελληνικής γραμματείας, είναι ένα σύνθετο δρώμενο, που περιλαμβάνει χορό, δραματοποιημένα μέρη και απαγγελίες ποίησης στα ελληνικά και στα ρωσικά.

Η δραματουργική επιμέλεια των κειμένων είναι του ποιητή Στρατή Πασχάλη, ενώ η σκηνοθεσία και η χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου.

Τους δύο βασικούς ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Χλόη Μάντζαρη. Συμμετέχουν οι χορευτές Εύη Χατζάκη, Ράνια Φόβου, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Ταουλάντ Φέρα, Νταϊάνα Γκάσμαν, Νώντας Δαμόπουλος, Έλενα Κέκκου, Ταντέου Λίζενφελντ, Γιώργος Πελαγίας και Έλλη Αβραάμ-Ρέπα.