Τα εγκαίνια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου και ώρα 6 – 10μ.μ., ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου και θα είναι ανοιχτή για το φιλότεχνο κοινό τις Κυριακές 2 και 9 Απριλίου, πέραν του κανονικού ωραρίου λειτουργίας της.

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η έκθεση παρουσιάζεται σε συνδιοργάνωση με τη Διεθνή Πολιτιστική Πλατφόρμα ART HUB ATHENS / Art for social change.

Ο Pablo Ruiz Picasso (Πάμπλο Πικάσο), ο ιδιοφυής και πιο σπουδαίος καλλιτέχνης της σύγχρονης τέχνης, με τη φράση του «Το χέρι μου μού λέει τι σκέφτομαι» ουσιαστικά ορίζει και καθορίζει τα εικαστικά και τη διαδικασία δημιουργίας ενός έργου. Το χέρι είναι το καταληκτικό σημείο των μηνυμάτων που συλλαμβάνονται από τα εξωτερικά ερεθίσματα, που φιλτράρονται από τον εγκέφαλο και την ψυχή του κάθε δημιουργού εικαστικού έργου και τελικά αποδίδονται σε ένα έργο ζωγραφικής, σε ένα γλυπτό, σε μια φωτογραφία. Εκείνο ορίζει και καθορίζει τη δημιουργία, ορίζει και καθορίζει την πορεία ενός έργου.

Από την άλλη πλευρά, κοιτώντας ένα έργο τέχνης, το χέρι είναι εκείνο που δέχεται την εντολή να το «χαϊδέψει» νοητά, να επισημάνει μέρη του έργου, να ανιχνεύσει τις σκέψεις του δημιουργού του και τελικά να το κάνει δικό του, ακουμπώντας το στο μέρος της καρδιάς του θεατή του που θέλησε να ακολουθήσει την αντίστροφη πορεία.

Από το χέρι του δημιουργού του έργου τέχνης στην πολυπλοκότητα των σκέψεων, συναισθημάτων και διάθεσης που τον ώθησαν να το δημιουργήσει.

Οι 45 σύγχρονοι αξιόλογοι εικαστικοί που το χέρι τους οδήγησε σκέψεις και συναισθήματα και παρουσιάζουν έργα στην έκθεση είναι οι:

Eva Soldatou – Jocasta M. – Lydia Z. – Paul Spourelas – Sandra Fourlis – Stella Sevastopoulos – Λίνα (Νίκη) Αδαμοπούλου – Κική Αρκά – Μαρία Δ. Γεώργα – Μίνα Γκελντή – Γρηγόριος Καρκαλής – Άννα Δημητροκάλη – Θεόδωρος Ελευθεριάδης – Σωτήρης Ηλιάδης – Αγλαΐα Θανάσου – ΙΩΝ – Βασίλειος Καγκαράς – Λεωνίδας Καμπανάκης – Μαρία Καραγεωργίου – Φάνης Κοττάς – Μίνα Κουζούνη – Ευαγγελία Λιάσκου – Ελένη Λουκή – Χριστίνα Μακροπούλου – Πρόδρομος Μάνου – Μαρία Ματάλα – Κέλη Μελά – Μαρία Μιχαλοπούλου (Marygoround) – Βάσια Μουστάκα – Κώστας Νικάκης – Έπη Νικολακοπούλου – Όλγα Ξυθάλη – Χρυσούλα Ξυνέλη – Πόπη Παλατιανού – Μαριέττα Παπαγεωργίου – Αφροδίτη Πατίκα – Αναστάσης Πρωτοπαπάς – Ειρήνη Ράπτη – Φαίδρα Ρητορίδου – Αλέξης Τελιανίδης – Μαργαρίτα Τελιανίδου – Παναγιώτα Τσακτσήρα – Ιωάννα Τσαχτσιρλή – Στέλιος Φλωριώτης – Πάρις Χρυσός

Την Κυριακή 2 Απριλίου και ώρα 2μ.μ., με ελεύθερη είσοδο, παρουσιάζεται η εκδήλωση «Αναφορά στον Πικάσο» που επιμελείται η βραβευμένη σκηνοθέτις Μαρία Κατσιώνη. Η εκδήλωση περιλαμβάνει θεατροποιημένα αποσπάσματα, ποίηση και κείμενα που αναφέρονται στον σπουδαίο ζωγράφο και γλύπτη. Συμμετέχει η χορογράφος – ηθοποιός, Γεωργία Καραμέρου.

Κεντρική εικόνα θέματος: Stella Sevastopoulos, Jungle Rhythms. Λεπτομέρεια του έργου