Το Σάββατο 3/6 στις 20:00 στον κινηματογράφο Ίριδα, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Το τσεκούρι» του Κώστα Γαβρά. 

Ο Κώστας Γαβράς γνωστός για ταινίες πολιτικού περιεχομένου, ανάμεσα τους το «Ζ» και «Ο αγνοούμενος» που του χάρισαν βραβεία σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, μεταφέρει στον κινηματογράφο το βιβλίο «Το τσεκούρι» του Donald E. Westlake (Ντόναλντ Γουέστλεϊκ).

Υπόθεση

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος σε μία χαρτοβιομηχανία, απολύεται λόγω περικοπών. Δεν αναφέρει τίποτα στην οικογένειά του. Η απόγνωση στο ενδεχόμενο της ανεργίας τον μεταμορφώνει σταδιακά σε έναν μεθοδικό δολοφόνο. Σπουδή πάνω στην ψυχο-κοινωνική παράνοια στην οποία οδηγείται ο σύγχρονος Ευρωπαίος, θύμα του καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού και του ανελέητου οικονομικού ανταγωνισμού.

Ταυτότητα ταινίας
Το τσεκούρι / Le couperet / The Ax

Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς
Σενάριο: Κώστας Γαβράς, Ζαν Κλοντ Γκρίνμπεργκ | Βασισμένο σε βιβλίο του Ντόναλντ Γουέστλεϊκ
Πρωταγωνιστούν: Χοσέ Γκαρσία, Κάρεν Βιαρντ, Ολιβιέ Γκουρμέ

Διάρκεια: 122′
Έτος παραγωγής: 2005
Χώρα παραγωγής: Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία

Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τον σκηνοθέτη της ταινίας Κώστα Γαβρά, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Σκούρας.

Πληροφορίες προβολής

Η είσοδος στον κινηματογράφο Ίριδα, θα γίνεται από την πλευρά της Ακαδημίας με την επίδειξη του email προκράτησης θέσης και παραλαβή του δωρεάν εισιτηρίου.

Η προκράτηση θέσεων ξεκινάει 2 μέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση και ώρα 11:00 π.μ. Η προκράτηση ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στην συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας.

Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει και αριθμός δωρεάν εισιτηρίων που θα διατίθενται στην είσοδο μέχρι την εξάντληση τους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και προκρατήσεις θέσεων παρακαλούμε επισκεφτείτε το iridavisions.gr.