Με ένα γεμάτο καλλιτεχνικά πρόγραμμα και τον μήνα Μάιο, το Ωδείο Αθηνών, συμπεριέλαβε στις επιλογές του σεμινάρια και ρεσιτάλ πιάνου, συναυλίες μουσικής δωματίου, χορωδιακή μουσική και διαλέξεις, ανάμεσα στις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες.

Ο κύκλος συναυλιών του Ωδείου κλείνει την Παρασκευή 30 Μαΐου, στην Αίθουσα “Άρης Γαρουφαλής”, με έργα των F. Schubert και E. Chausson, που θα ερμηνεύσει το Trio’92, ένα νεανικό σύνολο που αποτελείται από τρεις ταλαντούχους και διεθνώς βραβευμένους μουσικούς, τον Maciej Skarbek (πιάνο), την Nadezda Kalmykova (βιολί), και την Λουκία Λουλάκη (τσέλο).

Το Τρίο’92 δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2012 από τον πιανίστα Maciej Skarbek από την Πολωνία, την βιολονίστα Magdalena Wieckowska, από την Πολωνία, επίσης, και την ελληνίδα τσελίστα Λουκία Λουλάκη. Οι τρεις μουσικοί συναντήθηκαν στη Βιέννη και θέλοντας να συνδυάσουν την αγάπη τους για την μουσική, έφτιαξαν το τρίο ονομάζοντάς το 92, από την κοινή ημερομηνία γέννησής τους.

Από τον Ιανουάριο του 2014 η βιολονίστα του τρίο, είναι η Nadja Kalmykova από την Ρωσία. Οι διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές των τριών νεαρών μουσικών, αλλά και η κοινή «ρωσική σχολή» στις σπουδές τους, συνδυάζονται σε δυναμική έκφραση και ερμηνεία που αναδεικνύει και μια κοινή ερμηνευτική πρόταση.

 
Trio’92

Ο πιανίστας σπουδάζει στο Konservatorium Privatuniversitat με τον Roland Batik, ενώ η βιολονίστα σπουδάζει στο ίδιο πανεπιστήμιο, με τον Pavel Vernikov. Η τσελίστα αποφοίτησε τον Οκτώβριο του 2013 με σπουδές μάστερ από το Konservatorium Privatuniversitat και την τάξη της Natalia Gutman.  Μελετούν σε συνεργασία με την Marialena Fernandes, καθηγήτρια του τμήματος μουσικής δωματίου στo University for Music and Performing Arts στη Βιέννη, ενώ παράλληλα, έχουν την τιμή και τη χαρά να συμμετέχουν πολύ συχνά σε master classes με την Natalia Gutman και τον Pavel Vernikov. Έχουν παρακολουθήσει, επίσης, master classes των: Johannes Meissl, Edward Zienkowski, Stefan Vladar, Abel Pereira.

Το Τρίο’92, έκανε το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο του 2012, στο Sulkowski Castle της Bielsko-Biala, στην Πολωνία. Έκτοτε έχουν εμφανιστεί στην Αυστρία, την Ελλάδα την Ιταλία, την Κροατία και την Πορτογαλία σε σημαντικότατους χώρους, όπως το «Haydnhaus» της Βιέννης, τον «Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός» της Αθήνας, το Baroque Hall της CMA στην Ossiach  της Αυστρίας και αλλού. Τον Δεκέμβριο του 2013, το Τρίο’92 έκανε το ντεμπούτο του στην κατάμεστη αίθουσα της Musikverein της Βιέννης, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια.

Τον Απρίλιο του 2013, κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου Alpe Adria στην Ιταλία, ενώ τον Οκτώβριο του 2013, κέρδισαν το τρίτο βραβείο στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου στην Alcobaca της Πορτογαλίας.

Στα μελλοντικά τους σχέδια περιλαμβάνονται συναυλίες στην Αυστρία, την Κροατία και την Ιταλία, ενώ τον Μάιο πρόκειται να παίξουν στο Haydn Festival στο Hainburg.