Από τον Ιανουάριο του 2010, το πασίγνωστο έργο Mugnog Kinder του Ράινερ Χάχφελντ, που ανέβηκε τον Οκτώβρη στην παιδική σκηνή του θεάτρου ΗΒΗ, θα λέγεται Το Τρελόκουτο. Πρόκειται για μια μοναδική παράσταση, γεμάτη μουσική, χορό, τραγούδι, γέλιο, που εδώ και μερικούς μήνες μαγεύει τα παιδιά!

Ο Τέρι και η Ντάντα, που περνούν τις διακοπές τους με τη θεία και το θείο τους, βρίσκουν ένα παλιό κουτί και το βαφτίζουνε Τρελόκουτο. Αυτός είναι ο καινούργιος τους φίλος, ο μυστικός τους σύμμαχος. Το Τρελόκουτο λέει στους μεγάλους όλες τις αλήθειες που θέλουν αλλά δεν τολμούν να τους πουν οι μικροί. Και οι μεγάλοι, φυσικά, αναστατώνονται.

Ποιος είναι αυτό το αόρατο και πανταχού παρόν Τρελόκουτο; Πώς θα το εξολοθρεύσουν; Το κυνήγι του Τρελόκουτου φέρνει στους μεγάλους μόνον απρόοπτα και κωμικά ατυχήματα. Γιατί το Τρελόκουτο, με τη βοήθεια των παιδιών, ξεγλιστρά πάντοτε! Η λύση είναι, όμως, απλή: για να κερδίσουν οι μεγάλοι το Τρελόκουτο, πρέπει πρώτα να το αγαπήσουν, όπως πρέπει να μάθουν ν’ αγαπούνε τα παιδιά γι’ αυτό που είναι, γι’ αυτά που νιώθουν, γι’ αυτά που σκέφτονται, γι’ αυτά που γεννά η ζωηρή τους φαντασία. 
 
Με τους: Βαγγέλη Μελή, Ελευθερία Λεωνιδάκη, Αντώνη Αντωνάκο, Σταυρίνα Ψιμοπούλου, Νικολέτα Μαστρογιαννοπούλου, Δημήτρη Σαμόλη.

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Θάλεια Ματίκα και Τάσος Ιορδανίδης, Σκηνικά-Κοστούμια: Θάνια Ιορδανίδου, Επιμέλεια Φωτισμών: Μπάμπης Αρώνης, Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Ιατρόπουλος, Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου-Φιλιππίδη και Θανάσης Γιαννακόπουλος.