Το γνωστό, έργο του Ουίλιαμ Γκίμπσον, διασκευασμένο από τον Τζιανκάρλο Σέπε, ανεβαίνει από τα τέλη Οκτωβρίου στο Θέατρο Άλφα, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου. Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν, του αμερικανού συγγραφέα Ουίλλιαμ Γκίμπσον, είναι μία αληθινή ιστορία, και αναφέρεται σε μια σημαντική γυναικεία μορφή, την Έλεν Κέλλερ.

Στη βρεφική ακόμα ηλικία, η Έλεν Κέλλερ έχασε  όραση, ακοή και  φωνή. Μέχρι τα οκτώ της χρόνια  ήταν ένα τυφλό και κωφάλαλο αγρίμι.

Οι γονείς της στην απόγνωσή τους κάλεσαν την Άννυ Σάλιβαν, για να βοηθήσει το παιδί τους. Η νεαρή δασκάλα, που ήταν άλλοτε κι αυτή τυφλή, κατόρθωσε πολύ γρήγορα να μετατρέψει τη μικρή Έλεν Κέλερ σ’ ένα χαρισματικό πλάσμα με σπάνια πνευματικά χαρίσματα.

Η μικρή Έλεν ξεπέρασε όλα της τα προβλήματα και με την υπομονετική καθοδήγηση της δασκάλας της κατάφερε να μιλήσει, να γράψει, να διαβάσει.

Σπούδασε σε περίφημα κολέγια, όπου και αρίστευσε και στη συνέχεια αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην εκπαίδευση των τυφλών και κωφάλαλων, διδάσκοντας καινούρια παιδαγωγικά συστήματα και διαφωτίζοντας γονείς και δασκάλους μέσα από την οδυνηρή της εμπειρία.

Η περίπτωσή της ηρωίδας του έργου είναι από τα πιο θαυμαστά δείγματα θριάμβου της ανθρώπινης θέλησης, της υπέρβασης της σωματικής αναπηρίας κι ένα ζηλευτό παράδειγμα αυταπάρνησης και αγάπης.

Στην παράσταση παίζει η Πέγκυ Τρικαλιώτη, ο Θωμάς Κινδύνης, η Γεωργία Μαυρογιώργη, η Θεοδώρα Βουτσά, ο Ορέστης Νεοκλέους και ο Πάνος Χατζηκουτσέλης.