Η Μαρία Βουμβάκη, μία από τις πιο ιδιαίτερες και «ακριβοθώρητες» περιπτώσεις δημιουργών στο χώρο της ελληνικής μουσικής, εμφανίζεται για δύο Τετάρτες, στις 12 και στις 19 Μαρτίου στη μουσική σκηνή Κύτταρο.

Η Μαρία Βουμβάκη, μία από τις πιο ιδιαίτερες και \”ακριβοθώρητες\” περιπτώσεις δημιουργών στο χώρο της ελληνικής μουσικής, εμφανίζεται για δύο Τετάρτες, στις 12 και στις 19 Μαρτίου στη μουσική σκηνή Κύτταρο.

Πρόκειται για μία συναυλία που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις όταν παρουσιάστηκε πέρυσι στην Αθήνα και επαναλαμβάνεται για δύο βραδιές την Ανοιξη.

Στη διάρκεια της η Μαρία Βουμβάκη θα παρουσιάσει τα τραγούδια του τελευταίου της δίσκου με τίτλο Το Tερραίν του Παραδείσου που κυκλοφορεί από το Σείριο, καθώς και μία επιλογή από το σύνολο της δισκογραφίας της.

Στο Τερραίν του Παραδείσου, μελοποιεί ποιήματα 12 Ελλήνων ποιητών (Μ.Σαχτούρης, Ν.Βαλαωρίτης, Κ.Καρυωτάκης, Μ.Πολυδούρη, Ν.Α.Ασλάνογλου, Γ.Σκαρίμπας, Γ.Σεφέρης, Δ.Π.Παπαδίτσας, Ν.Καρούζος, Κ.Δημουλά, Κ.Π.Καβάφης, Ο.Ελύτης) σκιαγραφώντας ένα virtual ηχητικό τοπίο,άλλοτε τρυφερό και άλλοτε ορμητικό, που διατηρεί την ουσία της ποίησης και την ποίηση της μουσικής.

Η Μαρία Βουμβάκη πρωτοεμφανίστηκε το 1991 στους Αγώνες Τραγουδιού της Καλαμάτας του Μάνου Χατζιδάκι , όπου κερδίζει το πρώτο βραβείο και μάλιστα με δύο τραγούδια της : \”Η ιστορία και η ευτυχία\” τραγούδι που ακούγεται σταθερά έως σήμερα στα ραδιόφωνα και \”Το τέλος της γραμμής\”.

Μαζί της στο Κύτταρο θα είναι οι μουσικοί: Ακης Κατσουπάκης-keyboards, Βαγγέλης Τζάτσος-μπάσο,synth , Δημήτρης Μπαρμπαγάλας-synth κιθάρα, Μιγκέν Σελμάνι-βιολί.Σκηνοθετική επιμέλεια: Γεωργία Μαυραγάνη, Videoart: Αναστασία Διαβαστή

info

ΚΥΤΤΑΡΟ: Ηπείρου 48 & Αχαρνών, τηλ: 210 8224134  Ωρα έναρξης: 22:00, Τιμή εισόδου: 15 ευρώ