Ένας τραγουδοποιός με αισθαντική φωνή και μεγάλο ταλέντο, ο πρώτος τραγουδιστής που συνόδευσε τη φωνή του παίζοντας κλασική κιθάρα με αξιώσεις, έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, σε ηλικία 76 χρονών. Ο λόγος για τον σπουδαίο ερμηνευτή των μπουάτ Λάκη Παππά, που αναδείχτηκε με την συμμετοχή του στην ιστορική μουσικοθεατρική παράσταση «Οδός Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι.


Σπουδαίος εκπρόσωπος του Νέου Κύματος και της χρυσής δεκαετίας του 1960, αφήνει πίσω του ερμηνείες που έχουν γράψει ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Πάει κι αυτή η Κυριακή
κι ας καρτερούμε μια άλλη
που να ‘ναι ολόκληρη ζωή
που να ‘ναι απέραντη γιορτή
Μια Κυριακή τόσο μεγάλη

Μέχρι να φύγει από τη ζωή θύμιζε σε όλους τις αγαπημένες μπουάτ, τα αυθεντικά αυτά “μουσικά κουτιά”, που βρίσκονταν στα ιστορικά σοκάκια της Πλάκας…

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη Λάκη Παππά…


Γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1938. Σ’ αυτόν οφείλεται το πασίγνωστο τραγούδι “Πάει κι αυτή η Κυριακή” καθώς και τα “Κι ύστερα μου μιλάς για καλοκαίρι”, «Ιδανικό μου», κ.λπ. Ήταν μαθητής κιθάρας του Γερ. Μηλιαρέση, πρωτοεμφανίστηκε το 1959 στο «Παραμύθι χωρίς όνομα» του Ι. Καμπανέλη αντικαταστώντας τον δάσκαλό του. 

Τραγούδησε επίσης στην «Όμορφη Πόλη». Εμφανίστηκε σε «μπουάτ» και για χρόνια είχε το δικό του «στέκι» στην οδό Θόλου. Κατά τη δεκαετία του 1980, εκτός από εμφανίσεις σε Κέντρα, κάνει συναυλίες στην Αθήνα και σ’ όλη την Ελλάδα. Ως τραγουδιστής μετέχει στους δίσκους: “Οδός Ονείρων” (1962), “Μάνος Χατζιδάκις: Πρώτη εκτέλεση” (1965), “Ματωμένος γάμος/ Παραμύθι χωρίς όνομα” (1965), “Αγωνιστές της λευτεριάς” (1971), “Του Μαυριανού και της αδελφής του” (1971), “Τραγούδια ερωτικά και χαμηλόφωνα” (1990), “Το τραγούδι γυμνό” (1992).

Επίσης, ως συνθέτης-τραγουδιστής, κυκλοφόρησε το 1971 τον δίσκο “Πάει κι αυτή η Κυριακή” (με συμμετοχή της Πόπης Αστεριάδη). Από αυτόν το δίσκο είναι (πλην των προαναφερμένων) και τα τραγούδια (σε στίχους Γ. Αργύρη και Δ. Ιατρόπουλου): «Άγριο πουλί», «Δεν είν’ τ’ άσπρο κρασί μας», «Χάρτινο αγόρι», «Έλα μαζί μου», «Μην κουραστείς να μ’ αγαπάς», «Μην τα ξυπνήσεις, μη», «Μάτια μου, μάτια κλειστά», «Πήρα αγκαλιά ένα όνειρο», «Δάκρυα μεσ’ στις πέτρες». 


(Πληροφορίες: http://el.wikipedia.org/)