Στο ξεκίνημά του, ο Βασίλης Γισδάκης υπήρξε βασικός ερμηνευτής του Μάνου Χατζιδάκι τραγουδώντας στις συναυλίες του μεγάλου συνθέτη υπό τη διεύθυνσή του. Έκτοτε έχει χαράξει μια αξιόλογη πορεία έχοντας συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους δημιουργούς, μεγάλες ορχήστρες και ερμηνευτές σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η παρουσία του στη δισκογραφία είναι πλούσια, με αρκετούς προσωπικούς δίσκους αλλά και με πολλές συμμετοχές σε έργα παλαιοτέρων αλλά και νεότερων δημιουργών.

Στη Διέλευση, μαζί με την Δέσποινα Στεφανίδου στο πιάνο και το τραγούδι και τον Βασίλη Ραψανιώτη στο βιολί, θα παρουσιάσει μια μουσική παράσταση με τίτλο «Το Ταξίδι». Μια μουσική διαδρομή με «μπαλάντες» που έχουν συνομιλήσει με την ιστορία, απ’ τις ωραιότερες που έχουν γραφτεί στην ελληνική αλλά και ξένη δισκογραφία, με αγαπημένα τραγούδια πολλών συνθετών καθώς και τραγούδια απ’ την προσωπική του καινούργια και παλαιότερη δισκογραφία, τραγούδια-μπαλάντες που εξέφρασαν τις πιο συγκινητικές ανθρώπινες στιγμές και αγωνίες.

Με την αφηγηματική μα πάνω απ’ όλα παραστατική, γεμάτη ευαισθησία και λυρική ζεστασιά φωνή του αλλά και την πολύπλευρη ερμηνευτική του δυνατότητα, δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στα τραγούδια που ερμηνεύει.