Τo Taratsa International Film Festival, αφού γέμισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις αυγουστιάτικες βραδιές της Θεσσαλονίκης με κινηματογραφικές εικόνες, κάνει ένα φθινοπωρινό encore στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το ΦΚΘ εντάσσει στο πρόγραμμα της 57ης φετινής διοργάνωσης τις βραβευμένες ταινίες του 3ου Taratsa IFF, σε μια ειδική προβολή την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Τα δύο Φεστιβάλ σας προσκαλούν να ανεβείτε στον 5ο και τελευταίο όροφο του ιστορικού Μεγάρου Ερμείον, ν’ ανακαλύψετε τον νέο πολιτιστικό πολυχώρο «Ρετιρέ», να παρακολουθήσετε την προβολή και να περάσετε μια μοναδική βραδιά γεμάτη σινεμά, μουσικές από την ομάδα του Beater.gr και party διάθεση!

3ο Taratsa International Film Festival | Βραβευμένες ταινίες


Getting Fat In A Healthy Way / Как да надебелеем здравословно (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας)

Kevork Aslanyan

22′ 16”

Bulgaria, 2015      

Σε έναν κόσμο με ασθενή βαρύτητα όπου οι αδύνατοι άνθρωποι πετούν, ο Constantine δεν έχει αφήσει ποτέ το διαμέρισμα το οποίο μοιράζεται με τον πατέρα του Atanas. Μια μέρα όμως, η όμορφη αεροσυνοδός που μετακομίζει στην πολυκατοικία θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του.


Artun / Ártún (Βραβείο Σκηνοθεσίας)

Gudmundur Arnar Gudmundsso

21′ 18”  

Iceland, 2014

Ο Arnar, ένα αγόρι από μια μικρή πόλη, δεν έχει φιλήσει ποτέ του κορίτσι. Οι φίλοι του του μιλάνε για τα κορίτσια της πόλης και πως καπνίζοντας “φτιάχνονται” και γίνονται πιο προσιτά. Ο Arnar αμφιβάλει για την ιστορία τους, αλλά αποφασίζει να πάει μαζί τους και να κρίνει ο ίδιος.


Hasti (Βραβείο Σεναρίου)

Kamal Parnak

09′ 33”

Iran, 2016            

Το Hasti είναι η ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, για το οποίο η απώλεια της μητέρας του αποτελεί την αφετηρία για ένα εσωτερικό ταξίδι, που την οδηγεί στην κατανόηση της έννοιας του θανάτου.


Adaptation / Adaptacja (Βραβείο Φωτογραφίας)

Bartosz Kruhlik  

24′ 50”

Poland,   2016      

Προσαρμογή: 1. Δομική ή λειτουργική εξέλιξη ενός οργανισμού με στόχο την καλύτερη επιβίωση. 2. Η διαδικασία βελτιστοποίησης κάποιου με σκοπό την καλύτερη προσαρμογή στο περιβάλλον και την αντίσταση στο άγχος. 3. Η ικανότητα της όρασης να προσαρμόζεται στο σκοτάδι.


Duo (Βραβείο Μοντάζ)                                                    

Claudia Bottino

21′ 39”

France, 2015        

Η αναζήτηση ενός πατέρα που πρόκειται να εισαχθεί σε ένα νοσοκομείο, ο οποίος ψάχνει ένα μέρος για τον γιο του που έχει ανάγκη φροντίδας. Μέσα σε μια μέρα, η αναζήτηση γίνεται ένα πραγματικό ταξίδι… Ίσως το τελευταίο που θα κάνουν μαζί.


In The DMZ (500m) Βραβείο Κοινού            

Hyung Jun Jeon  

16′ 38”

South Korea, 2015              

Από το 1953, οι κάτοικοι της κορεατικής χερσονήσου δεν μπορούν να διασχίσουν τα σύνορα ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, μιας και παρεμβάλλεται η Αποστρατικοποιημένη Ζώνη.