Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το νέο βιβλίο του Αρτούρο Πέρεθ- Ρεβέρτε «Το Τανγκό της Παλιάς Φρουράς». Ο Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε μας παραδίδει ένα μεγάλο και εντυπωσιακό μυθιστόρημα, το καλύτερο ίσως μέχρι τώρα μυθιστόρημά του, που αγκαλιάζει όλο το μεγαλείο της ζωής και της ιστορίας, ένα συγκινητικό βιβλίο που ζωντανεύει την ιστορία όχι µόνο δύο ανθρώπων αλλά και ενός ολόκληρου κόσμου.

Το βιβλίο:

Ένα πανέμορφο νεαρό ζευγάρι, σπρωγμένο από πάθη επείγοντα όσο και η ζωή, κοιτάζεται στα μάτια χορεύοντας ένα τανγκό που δεν έχει γραφτεί ακόμα, στο σιωπηλό και έρημο σαλόνι ενός υπερωκεάνιου που πλέει μέσα στη νύχτα. Σκιαγραφώντας χωρίς να το ξέρουν, καθώς κινούνται αγκαλιασμένοι, το τέλος ενός κόσμου εξωπραγματικού που τα κουρασμένα φώτα του αρχίζουν να σβήνουν για πάντα. Μια παράξενη αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο μουσικούς, που οδηγεί τον ένα από τους δύο στο Μπουένος Άιρες το 1928· μια υπόθεση κατασκοπείας στη γαλλική Ριβιέρα στη διάρκεια του ισπανικού Εμφυλίου· μια ανησυχητική παρτίδα σκάκι στο Σορρέντο της δεκαετίας του εξήντα…

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα, μια μοναδική ερωτική ιστορία, μέσα από τη νοσταλγία για έναν κόσμο του οποίου η χαμένη λάμψη έχει αφήσει τον απόηχό της μέσα µας, μέσα από μια μαγευτική μελωδία που γίνεται λέξεις. Έρωτας, κατασκοπεία, αβυσσαλέες ίντριγκες, ο Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε έχει γράψει ένα μεγάλο και εντυπωσιακό μυθιστόρημα, που αγκαλιάζει όλο το μεγαλείο της ζωής και της ιστορίας, ένα συγκινητικό βιβλίο που ζωντανεύει την ιστορία όχι µόνο δύο ανθρώπων αλλά και ενός ολόκληρου κόσμου.

Βιογραφικό συγγραφέα:

Ο Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε γεννήθηκε στην ισπανική πόλη Καρθαγένη το 1951. Έως σήμερα έχει συνδυάσει µε ξεχωριστό τρόπο τη μάχιμη δημοσιογραφία µε τη λογοτεχνία. Ως απεσταλμένος του γραπτού τύπου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης έζησε για 21 χρόνια (1973-1994) τις μεγαλύτερες διεθνείς συρράξεις της περιόδου εκείνης. Τα μυθιστορήματά του γνωρίζουν παγκόσμια επιτυχία και αρκετά έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Τα έργα του κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη και έως σήμερα έχουν εκδοθεί τα εξής: O δάσκαλος της ξιφασκίας, O πίνακας της Φλάνδρας, H λέσχη «Δουµάς» ή Η σκιά του Ρισελιέ, To αίνιγµα της Σεβίλλης, O ναυτικός χάρτης, Η βασίλισσα του Νότου, Ο λοχαγός Αλατρίστε, Η καθαρότητα του αίµατος, O ήλιος της Μπρέντα, O ζωγράφος των µαχών, Το χρυσάφι του βασιλιά, το κίτρινο γιλέκο. Από το 2003 είναι µέλος της Ισπανικής Ακαδηµίας Γραµµάτων (Real Academia Española).

«Ένα μεγάλο στοίχημα, ένα μεγάλο μυθιστόρημα!» El País

«Ένα πέρα ως πέρα αριστοτεχνικό μυθιστόρημα, µια υπέροχη ιστορία αγάπης!» El Mundo

«Το µόνο βιβλίο που εκθρόνισε στην Ισπανία τη “βασίλισσα” E L James!» Buchreport

«Πρόσωπα που σε κοιτάζουν μια φορά και εγγράφονται μέσα σου για πάντα…» Babelia

«Μια ιστορία που κερδίζει την καρδιά σαν την πιο μαγική μελωδία, σαν μια μεγάλη συμφωνία των αισθημάτων και της ζωής… ελάχιστοι συγγραφείς μπορούν να μιλήσουν µε τέτοιο τρόπο για τις μεγάλες συγκινήσεις και τις μεγάλες δοκιμασίες της ζωής…» Susann Fleischer, Literaturmarkt.info