Η Barrio Cultural φέρνει και πάλι στη Θεσσαλονίκη τη μαγεία του πιο παθιασμένου χορού. Το 2ο Φεστιβάλ Τάνγκο Θεσσαλονίκης ξεκινά στις 28 Σεπτεμβρίου!

Και μέχρι τις 19 Οκτωβρίου θα γεμίσει την πόλη της Θεσσαλονίκης με ήχους και εικόνες του τάνγκο.

Χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις τέχνης αλλά και σεμινάρια χορού και κινηματογραφικές προβολές, θα κάνουν τους Θεσσαλονικείς και όσους ανέβουν προς τα βόρεια να μεταφερθούν νοερά προς το Μπουένος Άιρες.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στον κινηματογράφο Ολύμπιον, όπου, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί κινηματογραφικό αφιέρωμα στο τάνγκο (28 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου).

Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου τη σκυτάλη θα πάρει η έκθεση φωτογραφίας 19 καλλιτεχνών για το τάνγκο, την οποία διοργανώνουν το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Μιλόνγκα Toca Tango στην αίθουσα τέχνης του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Δήμου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα είναι οι δύο συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στην Αίγλη την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου (με την βιρτουόζα ακορντεονίστρια Ζωή Τηγανούρια και τους Senso Latino) και το Σάββατο 4 Οκτωβρίου με τους Quinteto Tangarto.

Στο πλαίσιο και των δύο αυτών βραδιών θα δούμε show αυθεντικού τάνγκο σαλόν από διακεκριμένους χορευτές της νέας γενιάς του Μπουένος Άιρες, που θα είναι και οι επίσημοι προσκεκλημένοι δάσκαλοι του Φεστιβάλ: τους Σεμπαστιάν Ατσαβάλ – Ροξάνα Σουαρέζ και Λέαντρο Παλού – Ρομίνα Γκοντόι.

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια χορού, στα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν χορευτές όλων των επιπέδων.