Ακόμη ένα διεθνές βραβείο κέρδισε η ταινία με τίτλο Sugartown-Οι γαμπροί, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία που χάραξε από την πρώτη της προβολή.

Ακόμη ένα διεθνές βραβείο κέρδισε η ταινία με τίτλο Sugartown-Οι γαμπροί, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία που χάραξε από την πρώτη της προβολή.

Το ντοκιμαντέρ Sugartown – Οι γαμπροί, σε σκηνοθεσία του Κίμωνα Τσακίρη και σε παραγωγή της Anemon, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του στο εξωτερικό.

Την Δευτέρα 9 Ιουνίου η ταινία διαγωνίστηκε με τις 107 πιο σημαντικές τηλεοπτικές παραγωγές του κόσμου το 2007, στα πλαίσια του διαγωνισμού International Grand Prix for Author\’s Documentaries του Université Radiophonique et télévisuel internationale και απέσπασε το Βραβείο Silver Medal στο φεστιβάλ διεθνούς κύρους, Monte Carlo Television Festival.

Αλλά δεν είναι η πρώτη διάκριση του καθώς, έχει κερδίσει το κρατικό βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ και βραβείο κοινού στο φεστιβαλ της Θεσσαλονίκης το 2006, επίσης εχει κερδίσει το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σηνοθετη στο δεύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου την Κύπρου το 2007.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας Sugartown – Οι Γαμπροί έγινε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ, τον Νοέμβριο 2006, ενώ στις ελληνικές αίθουσες βγήκε τον Ιανουάριο 2007 από την Rosebud, κόβοντας πάνω από 20.000 εισιτήρια.

Ήταν ανάμεσα στις πέντε πιο εμπορικές ελληνικές παραγωγές του 2007, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ, το γαλλο-γερμανικό κανάλι ARTE/ZDF, το φινλανδικό YLE, το ΕΚΚ και τον Γιώργο Μιχαηλίδη.

Η ΕΡΤ πρόκειται να προβάλλει την ταινία σε τέσσερα επεισόδια το 2008-2009. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία: www.anemon.gr/sugartown.html.