Την Τρίτη 10 Μαΐου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την νέα δουλειά της ζωγράφου Μαρίας Χρυσοχοΐδου με τίτλο Το ταξίδι της νίκης.

Κοράκια κι αρκούδες, σκοινιά και τσουβάλια, βόμβες και σπίρτα, χαρτογραφούν τα πάθη, τα αδιέξοδα και τις επιθυμίες, σ’ ένα ταξίδι χωρίς σαφή προορισμό. «Το ταξίδι της νίκης» έχει αφορμή κι αφετηρία, αντικατοπτρίζει όμως τη φυγή που κρύβουμε όταν βιώνουμε ατελέσφορες καταστάσεις κι αδιέξοδα, όταν το μοτίβο επαναλαμβάνεται αδιαλείπτως με σταθερό ρυθμό και μας κουράζει…

Πραγματώνεται σε έναν κόσμο σε κρίση, σε έναν μικρόκοσμο προβληματικό, και ακροβατεί μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Κυρίαρχο στοιχείο του η κραυγή, για όλα όσα έγιναν, γι’ αυτά που άργησαν να αποφασιστούν κι αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν. Πυρήνας του, ο άνθρωπος κι ο τρόπος που αυτός αντιλαμβάνεται κι αλληλεπιδρά με τον περιβάλλοντα χώρο, για τον τρόπο που βιώνει την κοινωνία μέσα στην κοινωνία. Αν και οι καταστάσεις παρουσιάζονται όπως τις ζει ο πρωταγωνιστής, σκόπιμα ο ίδιος απουσιάζει και τη θέση του παίρνουν οικεία πρόσωπα που ακροβατούν ανάμεσα σε στυλιζαρισμένες άρτιες αναπαραστάσεις με στόχο να υπερτονίσουν το χάος.

Το συναίσθημα ως ατόφια έκφραση παρουσιάζεται μέσα από τις παιδικές φιγούρες οι οποίες δεν σταματούν να θέτουν ερωτήματα. Το μολύβι κυριαρχεί υπογραμμίζοντας την εύθραυστη και μετέωρη πορεία για να δώσει έπειτα τη θέση του στο χρώμα μετουσιώνοντας το δίλημμα σε δράση.

Έργο: Χωρίς τίτλο, 2016, Χρωματιστά μολύβια σε χαρτί, 50Χ35