Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» επισκέπτεται τους Δήμους Αμαρουσίου και Πεντέλης με δύο παραστάσεις της «Όπερας της Βαλίτσας», από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στις 2 και 6 Ιουλίου, αντίστοιχα.

Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται και σε άλλους Δήμους της Αττικής, μέσα από την ανοιχτή συμμετοχή του κοινού σε δωρεάν εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος. Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των πολιτών με το ΚΠΙΣΝ και τη φιλοσοφία του, καθώς και η διαμόρφωση μιας φρέσκιας κουλτούρας μέσω της οποίας οι πολίτες της χώρας θα μπορέσουν να συνδιαλεγούν ανοιχτά με το έργο που πρόκειται να αλλάξει τον πολιτιστικό χάρτη της Αττικής και της Ελλάδας. 

Επόμενοι σταθμοί του προγράμματος είναι οι Δήμοι Αμαρουσίου και Πεντέλης, όπου στις 2 και 6 Ιουλίου αντίστοιχα, η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) θα παρουσιάσει στους κατοίκους των Δήμων τις επιτυχημένες παραστάσεις της Όπερας της Βαλίτσας.

Ειδικότερα, στις 2 Ιουλίου, στο Χώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Αμαλίειου Ιδρύματος στο Μαρούσι οι δημότες Αμαρουσίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη. Πρόκειται για μια ευέλικτη, φρέσκια και αεικίνητη παραγωγή όπερας, η οποία παρουσιάζεται σε απρόσμενους χώρους, εκτός παραδοσιακών θεάτρων, με συνοδεία πιάνου και με τους καταξιωμένους πρωταγωνιστές της ΕΛΣ.

Αντίστοιχα, η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί στις 6 Ιουλίου, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη.

Προς διευκόλυνση του κοινού, μια ώρα πριν την έναρξη κάθε παράστασης θα δοθούν δελτία προτεραιότητας.

Δείτε το συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ (www.snfcc.org)

Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την ΕΛΣ (www.nationalopera.gr), την EBE (www.nlg.gr), τον οργανισμό Future Library (www.futurelibrary.gr) και την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς (www.wwf.gr).